Emeklilikte staj mağdurları sokağa indi

Emeklilikte staj mağdurları sokağa indi
Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu üyeleri, staj başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınması talebiyle Türkiye'nin birçok ilinde miting düzenledi.

Ankara'da düzenlenen mitinge ise çeşitli illerden gelen temsilciler de katıldı. Büyük Ankara Buluşması için farklı illerden Başkent'e giden federasyon üyeleri Anıtpark'ta toplandı.

Mitinge türkü ve marşlar söyleyerek gelen federasyon üyeleri, Staj ve Çıraklık SGK Başlangıcı Olsun, Staj Mağduriyetine Son ve Staj ve Çıraklık Fiili Çalışmadır sloganlarının yazıldığı dövizler taşıdı.

Federasyon Başkanı Murat Bal, Anıtpark'taki konuşmasında, 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yasal düzenleme yapılmasını, sigorta başlangıçlarının emeklilik için dikkate alınmasıyla mağduriyetlerin giderilmesini ve işçilikten kaynaklanan özlük haklarının verilmesini talep etti.

Bal, sorunlarının 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin öncesinde çözülmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Federasyon Başkanı Murat Bal çıraklık ve staj dönemlerinin fiilen çalışma dönemi sayılmadığını ancak çıraklık ve staj döneminde meydana gelen kazalar nedeni ile ölenlerin ve yaralananların olduğunu hatırlatarak "Hani bizim hizmet akdimiz yoktu. Hani biz fiili çalışmıyorduk. Biz fiili çalışırken işte bu kazalara uğradık, vefatlar verdik." diye konuştu.

Bal stajyerlerin 5 gün işe 1 gün okula gittikleri halde, işçi değil öğrenci kabul edilmesinin hak ihlali olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.