Emekli promosyon ve bayram ikramiyesinde flaş gelişme ‘Bu bilgiler hayat kurtaracak'

Emekli promosyon ve bayram ikramiyesinde flaş gelişme ‘Bu bilgiler hayat kurtaracak'
Milyonlarca emekli ve EYT'lileri ilgilendiren hem maaş hem de promosyon detayı belli oldu. Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem, tek tek açıkladı.

Milyonlarca emeklinin maaşı Ocak ayında yapılan düzenleme ile yüzde 49,25 olarak belirlendi. Bu şekilde emekli maaşları da 10 bin TL olarak belirlendi. Emekli promosyon ödemelerinde ise artışa gidildi. Yeni emekli olacaklar ise hem maaş hem de promosyon hesaplarını şimdiden yapmaya başladı.

Sabah gazetesi yazarı Faruk Erdem, A Para canlı yayınında EYT’lilere seslenerek bu sene 2 ila 3 milyon kişinin daha emekli olacağını açıkladı. Erdem, "3 ila 4 milyon EYT'li emekli oldu. Bir yandan da hala şartları tamamlayanlar emekli oluyorlar. Bu sene de 2 ila 3 milyon kişinin daha emekli olabileceği ve önümüzdeki yılda devam edecek” dedi.

0x0-bagkur-7200-prim-gun-sayisi-son-dakika-esnafa-erken-emeklilik-bagkur-prim-gunu-dustu-mu-ne-zaman-yasalasacak-1705908985092.webp

İKRAMİYELERDE BU DETAY HAYAT KURTARIYOR

İlk olarak bayram ikramiyeleri hakkında kritik detaylara açıklık getiren Erdem, “Mart'ın sonuna kadar emeklilik için başvurusunu yapmış bütün emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyesini alacaklarlar. Dolayısıyla, biz ayın son günü 31 Mart pazar gününe denk geldiği için 1 Nisan'da başvurursa yine de nisanda değil de Mart'ta başvurmuş sayılır mı diye çok soru geldi. Burada tarih çok önemli. O ödemelerde bazen erteleniyor. Ama burada erteleme yok. 31 Mart akşamına kadar başvurmanız lazım. Peki, biz o gün kapalı SGK'ya nereye gideceğiz? E-devletten başvurunuzu yapacaksınız, emeklilik başvurunuzu ve ikramiye hak kazanacak” dedi.

emekl-21.jpg

“PROMOSYONLAR ARTACAK YENİ EMEKLİ MAAŞI DA 10 BİN TL’YE TAMAMLANACAK”

İkinci olarak ta yeni emekliler ilk maaşlarını alırken bir bankaya yönlendirildiğini söyleyen Erdem, “O bankadan ikramiye promosyonlarını da almış olacaklar. Bankalar da orada rakamları yükseltmeye başladılar. Refah Payı yüzde 49,25'e çıkartıldı, 37'den 11,68'lik refah payı var. Bu bütün 2024'te emekli olacak herkesin maaşına eklenmiş olacak. Eğer hesaplanan maaş da 10 bin liranın altındaysa, yeni emeklilerin de maaşı 10 bin liraya tamamlanacak” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.