Emekli maaşında ek zamma yeşil ışık yandı 'TBMM'de görüşülecek'

Emekli maaşında ek zamma yeşil ışık yandı 'TBMM'de görüşülecek'
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşıyla ilgili flaş gelişme yaşandı. Milyonlarca emekliye ek zam konusunda yeşil ışık yakıldı. Beklenen açıklama AK Parti'den açıklama geldi.

Asgari ücret artışının ardından memur ve memur emeklilerine yüzde 50 zam yapılmasının ardından, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için belirlenen zam oranı yüzde 37,5 olarak kalmıştı.

Bu durum, SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasında tepki ve beklentilere yol açmış, milyonlarca emeklinin zam oranının artırılması talepleri gündeme gelmişti. Bu beklentilerin merakla beklenen yanıtı, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler tarafından yapılan açıklamayla geldi.

0x0-bankalar-promosyon-yarisini-hizlandirdi-fakat-bazi-kelime-oyunlari-yanilmalara-yol-acabilir-1659858293543.jpg

Güler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarına ilişkin olarak "Aylıklar oransal artışla iyileştirilecek" dedi. Bu açıklama, emekliler arasında oluşan beklentilere cevap niteliğindeydi.

Güler, aynı zamanda kısa çalışma ödeneği ve çalışma hayatına dair 7-8 maddelik bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını belirtti ve bu düzenlemelerin Ocak ayının üçüncü haftasında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine getirileceğini ifade etti.

0x0-son-dakika-bakan-bilgin-bugun-acikliyor-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-emekli-ve-memur-temmuz-zamm-1651382999520.jpg

Gözler, yapılan açıklamaların ardından TBMM'ye çevrildi. Güler'in aktardığı bilgilere göre, çalışmalar başlamış durumda ve 16 Ocak'a kadar devam edecek. Bu süre zarfında yapılan düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

0x0-ev-hanimlari-12-bin-tl-prim-odemesi-alacak-erken-emeklilikte-cocuk-sayisi-detayi-1685404333100.jpg

Gazeteci Fatih Portakal "Çalışmalar başlamış. 16 Ocak'a kadar biliyorsunuz zaten meclis kapalı. 16 Ocak'a kadar işte çalışmalar yapılıyor, o çalışmalar da Erdoğan'ın önüne sunulacak. İki senaryo varmış 10 bin TL'nin üzerine çıkarılma en düşük emekli maaşının. Tabii bu seyyanen bir zam demek, bu da bir yasa gerektiriyor, meclisten çıkacak" açıklamalarında bulunmuştu.

0x0-son-dakika-maaslara-zam-yasasi-meclise-geliyor-emeklinin-memurun-gozu-3-temmuzda-1687837721695.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.