Emekli destek paketinde neler var? Bakan Işıkhan 15 gün içinde açıklanacak dedi

Emekli destek paketinde neler var? Bakan Işıkhan 15 gün içinde açıklanacak dedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliye seyyanen zam yapılmayacağını söylediği açıklamada Temmuz zammına dikkat çekmiş emeklinin durumunu yeniden masaya yatıracağını söylemişti. Bu açıklama ile gözler emekli destek paketine çevrildi. Peki bu paket neleri kapsayacak?

Erdoğan'ın son açıklaması sonrası emeklilerin gözü açıklanacak iyileştirme paketine çevrildi. Zam dışında emeklilere yapılacak iyileştirme ve destekleri kapsayacak paket hakkında bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan da bir açıklama geldi. Bakan Işıkhan'ın açıklamasına göre son gelinen nokta için 15-20 gün içinde bir açıklama yapılacak.

Bakan Işıklan gazetecilerin emekliler ile ilgili sorusana emekliler yılı kapsamında birçok bakanlıkla, özel sektör kuruluşuyla protokoller imzalandığını söyledi.

Bakan Vedat Işıkhan engelli ve hükümlü vatandaşlar için İŞKUR ile verilen desteklerin süreceğine ilişkin açıklaması sırasında emekliler ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.

Emeklilere genellikle yüzdesel desteklerin verileceğini söyleyen Bakan Vedat Işıklan ulaşımda, kargo ücretlerinde, turistik seyahatlerde emeklilere indirimlerin söz konusu olacağını belirtti. Bakan Işıkhan bu konuda 15-20 gün içinde bir açıklamaları olacağını söyledi.

Emeklilerle ilgili sosyal ekonomik ve sağlık alanlarında refah artırıcı çalışmalar yapıldığını aktaran Bakan Işıkhan şu an emekliler ile ilgili bir zam çalışmaları olmadığını söyledi.

emekli.jpg

EMEKLİ DESTEK PAKETİNDE NELER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekliler yılı kapsamında emeklilerin hayat kalitesini artıracak yeni hizmetlerin devreye alınacağını söylemesinin ardından emekli destek paketinin içeriğinin açıklanmasını beklemeye başladı.

Emekliye yapılacak desteklerin öncelikle en düşük emekli maaşına mahkum olmuş kesime verileceği belirtiliyor. 16 milyon emeklinin yaklaşık 3 milyonu en düşük emekli ayığı olan 10 bin TL ile geçinmeye çalışıyor.

Emekli paketi içinde eve olmayan ve emekli maaşı dışında geliri olmayan emeklilere kira desteği verilmesi bekleniyor. Diğer önemli bir destek kaleminin ise fatura indirimleri olacağı belirtiliyor. Özellikle elektrik doğalgaz ve su faturalarında indirim yapılması bekleniyor.

Düşük aylıklılara verilecek emekli kart ile de gıda alışverişi yapmalarına imkan sağlanacak. Emeklilerin evlerine mahkum kalmamaları için de şehirlerarası taşımacılık ve turizm şirketleri ile anlaşmalar imzalanacağı belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.