Elektrikli otomobil devinden Türkiye’ye özel hamle! O modeli büyük indirimle ilk kez satışta

Elektrikli otomobil devinden Türkiye’ye özel hamle! O modeli büyük indirimle ilk kez satışta
Dünyanın elektrikli otomobil devi Tesla, sonunda Türkiye pazarına özel modelini uygun fiyatla sundu.

Türkiye’ye özel model satışa çıktı. Tesla, Türkiye pazarına giriş yaparak elektrikli otomobil satın almayı düşünen vatandaşlar için yepyeni bir seçenek sundu. Ön siparişe başlayan model Y ile ilgili detaylar da merak edilmeye başladı.

Tesla Türkiye, en ucuz Tesla modeli olan Y’nin ön siparişlerini açtı. Yüzde 10’luk ÖTV dilimine giren arkadan çekişli modelin detayları da ortaya çıktı.

tesla-model-y4.webp

HAZİRAN VE TEMMUZ’DA ANAHTAR TESLİMİ YAPILACAK

En ucuz Tesla modeli olan Model Y, Türkiye pazarında 1 milyon 791 bin 451 TL ile ön siparişe çıktı. Ön siparişlerinin alınmasının ardından araçların teslimatı ise Haziran ve Temmuz aylarında yapılacak.

Arkadan çekişli bir versiyon olan Model Y, 455 kilometre menzili, 0-100 km hızlanması 7.5 saniye şeklinde açıklandı. Öte yandan en ucuz model olan Y’nin 217 km hıza çıkabildiği de bilinen detaylar arasında yer alıyor.

tesla-model-y3.webp

KABLOSUZ GÜNCELLEME YAPILABİLİYOR

Tesla Model Y'de standart şekilde otopilot özelliği bulunuyor. Öte yandan Model Y, 15 dakikalık bir hızlı şarj ile 241 kilometre yol kat ediyor.

Otomobil ile alakalı güncellemelerin kablosuz ve uzaktan şekilde yapılabildiği de önemli bilgiler arasında yer alıyor.

TESLA MODEL Y’NİN SATIŞ FİYATI

Başlangıçta Model Y’nin satış fiyatı 1 milyon 791 bin 451 TL olarak belirlendi. Yüzde 10 ÖTV limitinde olan araç için anahtar teslimi Haziran ve Temmuz’da olacak. Bugün başlayan ön siparişlerle, Tesla Türkiye internet sitesi üzerinden 50 bin TL kaparo bedeliyle sipariş sağlanabilecek.

tesla-model-y.webp

YILIN BAŞINDA TÜRKİYE’DE İLK MAĞAZASI AÇILMIŞTI

Tesla, ilk Türkiye mağazasını yılın başında Ankara’da açtı. Daha sonra servis ve teslimat noktalarını da açan Tesla Türkiye, İstanbul’a da geldi. Bugünden itibaren ön satışlarına başlanan Model Y ile ilgili otomotiv yazarı Emre Özpeynirci’den de yorum geldi. Özpeynirci, sosyal medya hesabından ‘son dakika’ başlığıyla Tesla Türkiye’nin Model Y satışlarını duyurdu.

Özpeynirci, Türkiye’de 2023 yılında 10 bin adet rekor satış yapan Tesla’nın geçtiğimiz Eylül’den bu yana bir hayli düşüş yaşadığını, bu yüzden Nisan’da tekrar düğmeye bastığını açıkladı. Bu yılın ilk üç ayında sadece 375 adet Tesla satışı gerçekleştiğinin de altını çizen Özpeynirci, Model Y ile ilgili detayları da takipçileri için paylaştı ve “Anahtar teslim” ifadelerini kullandığı görüldü.

Öte yandan Özpeynirci, “Tesla, Model Y'nin %10'luk ÖTV dilimine giren arkadan çekişli versiyonunu bugünden itibaren 1.791.451 TL başlangıç fiyatı ile ön satışa sundu. İnternetten 50 bin TL kapora ile siparişe açılan modelin teslimatları ise Haziran ayında başlayacak 455 km menzile (WLTP) sahip arkadan çekişli Model Y, 0'dan 100 km hıza 7.5 saniyede ulaşıyor. (Çift motorlu 4 çeker Model Y'nin fiyatı Türkiye'de yaklaşık 3 milyon TL'den başlıyor)” dedi.

emreozpeynirci1.jpg

Öte yandan Özpeynirci'nin paylaşımının altında bazı sosyal medya kullanıcılarının endişeleri de yer aldı. Tesla'nın satışlarının düşmesi sonrasında çıkan Model Y ile ilgili şüphelerini dile getiren bazı sosyal medya kullanıcılarının olduğu da görüldü. Bu yüzden güncel donanımları sorgulanan aracın güvenlik donanımlarıyla birlikte geldiği biliniyor. İşte Tesla Model Y ile ilgili bazı özellikler:

Model Y'nin ön panelinde 15 inçlik multimedya ekranı bulunuyor. Bu da ileri teknolojik özellikleri bulunduğunu gözler önüne seriyor. Öte yandan 360 derece kameraları sayesinde ekrandan sürüş detaylarına hakim olmak mümkün oluyor. Tesla Model Y güncellemeleri sayesinde hem geliştirilebilir özellikler sunuyor hem de bu güncellemeleri uzaktan kontrol imkanı sağlıyor. Katlanabilir koltuklarıyla ekstra yer kazanımı için de önemli bir özellik sunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.