Elektrik süpürgeniz çekim gücünü geri kazanacak'Masraftan kurtaran yöntem'

Elektrik süpürgeniz çekim gücünü geri kazanacak'Masraftan kurtaran yöntem'
Elektrik süpürgeniz zaman içerisinde çekim gücünüzü kaybettiyse cebinizi yakmayacak bir yöntemle geri kazanabilirsiniz.

Ev temizliğinde büyük kolaylık sağlayan ev aletlerinden biri de elektirik süpürgeleridir. Ancak her ev aletinin bir kullanım ömrü olduğu gibi elektirik süpürgelerinin de bir kullanım ömrünün olduğunu unutmamak gerekir. Kullanım talimatına uygun kullanmamak, motorunu yoracak bir şekilde çalıştırmak kullanım ömrünü etkileyen nedenlerden başlıcaları olarak bilinmekle birlikte kullanım ömrünün ne kadar uzun ya da kısa olacağı biraz da kullanıcının hasasiyeti ile ilişkilendirilmektedir.

MASRAF YAPMAYIN

Ekonomik şartlarda, fiyatlar göz önünde bulundurulduğunda özellikle henüz yeni aldığınız bir elektrikli süpürgeniz varsa tekrar masraf yapmak istemeyebilirsiniz.Bu sebeple birkaç basit yöntemle elektirikli süpürgenizi eski performasına geri döndürmek mümkün! İşte yapmanız gerekenler….

NEDEN İYİ ÇEKMİYOR?

Önce nedenini bilmeniz gerekiyor. Elektirik süpürgeniz, süpürme işlemini neden düzgün yapmıyor olabilir? Temizliğini ihmal etmiş olmanız bu nedenlerden biri olabilir.

NASIL TEMİZLENİR?

Detaylı temizlik yapabilmek için süpürgenizin fanını ihmal etmemelisiniz! Fanların olduğu bölümde süngerler bulunmaktadır. Bu süngerler çıkarıldıktan sonra fan kısmını toz zerresi kalmayacak şekilde silin. Bu noktada beyaz sirke ve karbonattan faydalanabilirsiniz.Diğer bir aşamada ise süngeri yıkamanız gerekiyor. Süngeri iyice yıkıdıktan sonra ise nemli kalmamasına özellikle dikkat edin. Baş kısmında bazen kirler toplanmaktadır.Emiş gücünü azaltan etkenlerden biri de budur. Bu sebeple temizlerken o noktayı atlamayın.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.