Edirne'de doktoru yumruklayan hasta yakını tutuklandı

Edirne'de doktoru yumruklayan hasta yakını tutuklandı
Edirne’de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşanan bir olay, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin vahim boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

Kanser tedavisi gören bir hastanın vefatının ardından doldurulması gereken belgeler hakkında bilgi almak isteyen doktora yapılan saldırı, toplumda büyük infial yarattı.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin dahili yoğun bakım servisinde görev yapan bir asistan doktor, Nazife K.'nin ölüm belgelerinin düzenlenmesi konusunda hasta yakınına bilgi vermek istediği sırada, olayın şokuyla karşılaştı. Hastanın oğlu Volkan K., doktora saldırarak şiddet uyguladı. Güvenlik görevlilerinin araya girmesiyle birlikte polis çağrıldı ve Volkan K. gözaltına alındı. Ancak yapılan kontrollerde alkol tesiri altında olduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından ev hapsiyle cezalandırılan Volkan K., ancak bu karara itiraz edildi ve sonrasında tutuklandı.

Edirne Tabip Odası, yaşanan bu elim olayı protesto etmek amacıyla hastane önünde bir eylem düzenledi. Oda başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddeti sert bir dille kınayarak, adli ve idari sürecin yakından takip edileceğini belirtti.

Sağlıkta şiddetin Türkiye genelinde kronikleşen bir sorun haline geldiğine dikkat çeken Altun, yetkilileri sağlık çalışanlarını korumaya ve bu tür olaylara karşı önlem almaya çağırdı. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının güvenli çalışma ortamlarında insanca koşullarda görev yapmak istediklerini vurguladı ve şiddetin sona erene kadar mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Bu olay, sağlık sisteminin temel prensipleri olan insan hayatını koruma ve yaşatma idealine yapılan bir saldırı olarak değerlendirilmekte ve toplumun sağlık hizmeti sunan kişilere karşı göstermesi gereken saygının önemini bir kez daha hatırlatmaktadır.

edirnede-doktoru-yumruklayan-hasta-yakini-tutuklandi-8088-dhaphoto3.jpg

edirnede-doktoru-yumruklayan-hasta-yakini-tutuklandi-8088-dhaphoto2.jpg

edirnede-doktoru-yumruklayan-hasta-yakini-tutuklandi-8088-dhaphoto5.jpg

edirnede-doktoru-yumruklayan-hasta-yakini-tutuklandi-8088-dhaphoto7.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.