E- Devlet'e girip hemen bunu yapın ‘Haberiniz olmadan tapunuz satılabilir’

E- Devlet'e girip hemen bunu yapın ‘Haberiniz olmadan tapunuz satılabilir’
Dolandırıcılar farkınızda olmadan evinizi satabilir. Bu tuzağa düşmemek için uzmanlar E- Devlet'i gösteriyor.

Milyonlarca vatandaş farklı yöntemlerle dolandırıcıların ağına düşüyor. Fakat hiç kimsenin bilmediği bir yöntem var ki ‘pes artık’ dedirtiyor. Bu yöntem ile beraber haberiniz olmadan evinizi satabilirler.

DOLANDIRICILARIN HEDEFİ ALIŞVERİŞ ŞİRKETLERİNDE

Birçok vatandaş alışveriş yaptığı şirketlerde kimlik bilgilerini paylaşıyor. Bu veriler ise şirketlerinde olması da dolandırıcıların hedefi oluyor. Örneğin dolandırıcılar kimlik bilgilerinizi alarak profesyonel sahte bir kimlik hazırlatabilir.

img-2890-2752022204913.jpg

SAHTE KİMLİKLE TAPUYU SATIŞA ÇIKARIYORLAR

Dolandırıcılar, sahte kimlik ile Tapu Müdürlüğü’ne evini satmak için başvuru yapıyor. Memur kimliğe baktığında benzediğini görünce sanki sen başvuru yapmışsın gibi satış evraklarını hazırlamaya başlıyor. Farkına varamadan senin evini sahte kimlikle sana benzeyen birine aracı ederek çok ucuza başka birine satabilirler.

ÇÖZÜM YOLU TEK TIKLA HALLEDİLİYOR

Uzman isimlerde bu konuda vatandaşları uyarıyor. Yönteminin ise E- Devlet üzerinden olduğunu belirten uzmanlar çözümün telefona mesaj gelmesi olduğunu söyledi. Bunun içinde E- Devlet üzerinden arama kısmına ‘Tapu telefon bilgileri’ yazarak aratıyorsunuz. Ardından Telefon bilgilerini gireceksiniz. Son olarak telefonunuza gelen onay kodu ile doğrulayarak onaylıyorsunuz. Bu işlemler yapılırsa herhangi bir satış anında telefonunuza mesaj gelecek.

e-devlet-aa-1716978.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.