Sıfır araç alacakların dikkatine! Çin’in otomotiv devi yıllar sonra Türkiye’ye dönüyor

Sıfır araç alacakların dikkatine! Çin’in otomotiv devi yıllar sonra Türkiye’ye dönüyor
Çin’in önde gelen otomotiv devi Türkiye pazarına giriş yapmak için hazırlığa girişti. Piyasaya sunulacak modeller belli oldu.

Sıfır araç almak için marka ve model araştıranlar için kafaları karıştıracak özel modeller sıraya girdi. Konuyla ilgili yeni bir bilgi, otomobil tutkunlarını heyecanlandırdı. Çin’in önde gelen otomotiv devlerinden Geely, Türkiye pazarına geri dönmeye hazırlanıyor.

resim-2024-04-27-202058540.jpg

VOLVO, PROTON, LOTUS GİBİ MARKALARIN SAHİBİ

Volvo, Polestar, Proton, Lotus, Lynk&Co, Zeekr, London Taxi gibi markaların sahibi Çin’in otomotiv devi Geely Auto’nun ayrıca Mercedes ve Smart gibi Batılı markalarla da ortaklıklara sahip olduğu biliniyor.

Türkiye’de 2008 ile 2012 yılları arasında araç satışı bulunan Geely, burada Familia, Echo, Emgrand gibi modellerle bulunmuştu. Şimdilerde ise ana markasının elektrikli araçlaryla Türkiye otomotiv pazarına girmeyi planlayan otomotiv devi, Starray, Monjaro, L7 gibi SUV’ları piyasaya sürecek.

major1.jpg

Global ölçekte 12 adet üretim tesisi ile 5 adet araştırma ve geliştirme merkezi bulunan Geely Auto, Türkiye için pazar araştırmalarına başladı. Dönüşü henüz kesinleşmemiş olan marka ile ilgili heyecan başladı. Öte yandan markanın yetkilileri, dönüş niyetlerini açıkça yineledi.

İLERLEYEN DÖNEMDE FARKLI SEGMENTLERE RAKİP OLABİLİR

İlk etapta elektrikli, hibrit SUV modelleri ülke pazarına sokacak olan Geely, geçtiğimiz yıl piyasaya giren Çinli marka Cherry’nin rakibi olacak. Ayrıca otomotiv devinin yetkililerinin hedefinde Emigrand, Cool gibi sedan araçların da pazara getirilmesi bulunuyor. İlerleyen dönemlerde bu hedefin gerçekleştirilmesiyle Geely, Toyota Corolla veya Fiat Egea gibi modellere rakip olacak.

451234.jpg

Şirketin Türk pazarına getireceği araçlardan L7 hibrit motora sahip bir aile aracı olarak görülürken, Monjaro modeli ise Türkiye’deki Geely’nin SUV amiral gemisi olacak. Starray modeli ise daha lüks bir segment olarak karşımıza çıkıyor.

6630c729eb7c0373b3f41910.webp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.