e-Devlet'e 2 yeni hizmet 'Artık daha kolay olacak

e-Devlet'e 2 yeni hizmet 'Artık daha kolay olacak
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir gelişme gündeme geldi.

e-Devlet sistemine 2 yeni özellik geldiği duyuruldu.

Vatandaşların hayatını kolaylaştıran e-Devlet platformunda, Ticaret Bakanlığı tarafından sunulan 2 yeni hizmet daha aktif hale getirildi. Bu yeni hizmetlerden biri, vadesi geçmiş gümrük borçlarını gösteren "Borç Durum Belgesi"nin artık e-Devlet üzerinden erişilebilir hale gelmesidir.

Ticaret Bakanlığı, bu yenilikleri duyururken şu açıklamayı yaptı: "Ticaret Bakanlığı olarak, vatandaşlarımıza ve işletmelere her zaman ve her yerde erişilebilir hizmet sunma amacıyla hareket ediyoruz.

Bu doğrultuda, Gümrük İdaresi veya diğer kamu kurumları tarafından istenilen vadesi geçmiş gümrük borçlarını gösteren 'Borç Durum Belgesi', diğer bir deyişle 'Borcu Yoktur Yazısı', artık e-Devlet üzerinden kolaylıkla temin edilebilecek. Söz konusu belgeye, e-Devlet'in 'Gümrük Vergi ve Ceza Borcu Sorgulama' uygulaması aracılığıyla erişilebilecektir."

Bu yeni hizmetlerin vatandaşlara ve işletmelere sağladığı kolaylık ve erişim imkanları, Ticaret Bakanlığı'nın sürekli olarak geliştirdiği ve yenilikler getirdiği e-Devlet platformunun önemini bir kez daha vurgulamaktadır.

ekran-goruntusu-2024-02-02-095528.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.