Dr. Mehmet Öz gizli tehlikeyi açıkladı 'Evdeki bu malzemeler ömürden 10 yıl çalıyor

Dr. Mehmet Öz gizli tehlikeyi açıkladı 'Evdeki bu malzemeler ömürden 10 yıl çalıyor
Dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz neredeyse herkesin evinde bulunan ancak ömür çalan 10 maddeyi açıkladı.

Günlük yaşamda kullandığımız bazı malzemeler sadece sağlığımızı tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda ömrümüzden de çalıyorlar. Dünyaca ünlü kalp doktoru Mehmet Öz, Amerika'da yaşayan ve tüm dünyayı ilgilendiren konularda uyarılarda bulunuyor.

Mehmet Öz, ekranlarda sıkça gördüğümüz bir isim olarak sağlıklı yaşam için dikkat edilmesi gereken konular hakkında önemli açıklamalarda bulunuyor.

camasir-suyu-nasil-kullanilir.pngÇamaşır Suyu İçerisinde bol miktarda amonyak ve klor bulunan çamaşır suyu, yüzeyleri ve beyaz giysileri beyazlatma özelliğiyle bilinir.

Ancak, hijyen amaçlı kullanılan çamaşır suyu, göze kaçtığında üst solunum yollarını tahriş edebilir, ciğerlere zarar verebilir, mide bulantısına yol açabilir. Sağlık açısından, çamaşır suyu yerine karbonat ve sirkenin gücünden faydalanmak daha uygun olacak.

camasir-suyu-nedir-ve-nasil-kullanilir-ofix-blog-7.jpg

Böcek İlaçları özellikle sinek kovucu gibi sıkça kullanılan böcek ilaçları da sağlık açısından risklidir. Kimyasal ilaçlar yerine doğal yöntemler tercih edilmelidir. Evde çöp biriktirmemek ve bitkisel böcek kovucu yöntemler kullanmak daha sağlıklı bir seçenek.

3a731c4f-ca0d-41a8-a869-67d35c8bf1a4-size500x500-cropcenter.webp

Ev Kokuları evde kullanılan spreyler veya koku çubukları, içerideki havanın kalitesini olumsuz etkileyebilir. Oda spreyleri, akciğerleri ve solunum yollarını tahriş edebilir. Temiz bir evin kötü kokmayacağı vurgulanırken, bakım ürünleri seçerken kokusuz olanları tercih etmek önerilir.

Mısır şurubu yüksek fruktoz mısır şurubunun karaciğere zarar verdiği, kolesterolü yükselttiği ve karın bölgesinde yağlanmaya neden olduğu biliniyor.

Trans yağlar trans yağlar, kötü kolesterolü yükseltir, iyi kolesterolü düşürür ve kalp-damar hastalıklarına neden olabilir.

ekran-goruntusu-2024-03-07-142310.png

Toluen ojelerde, boyalarda ve mumlarda bulunan petrol bazlı parafin olan toluen, sinir sistemine zarar verebilir. Bitkisel içerikli ürünler tercih edilmeli.

Alkol karaciğeri zehirleyen, sık ve yüksek miktarda alındığında ciddi hasarlara neden olabilir.

Tütün sigara gibi tütün ürünleri de zararlıdır. Evde sigara içilmediğinde bile eşyaların üzerine sinen tütün dumanı zararlı olabilir.

NPE içeren deterjanlar nonilfenol etoksilat (NPE) içeren deterjanlar, düşük sperm sayısına, adet döngüsünün bozulmasına ve üreme sisteminin bozulmasına neden olabilir.

boceklerden-kurtulayim-derken-sagliginizla-oynuyorsunuz-h1554033518-ddebc9.jpg

Naftalin topları naftalin topları, kanserojen madde içerebilir ve tercih edilmemeli. Lavanta keseri gibi doğal ürünler tercih edilmeli.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.