Dev şirket yüzlerce çalışanını işten çıkaracak 'Çalışanlar kara kara düşünüyor'

Dev şirket yüzlerce çalışanını işten çıkaracak 'Çalışanlar kara kara düşünüyor'
Dünyanın sahibi olarak bilinen şirket yüzlerce çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi olan BlackRock, hızla değişen teknolojik dinamiklere ayak uydurmak amacıyla kaynaklarını yeniden düzenleyerek, yaklaşık 600 çalışanını işten çıkarmaya karar verdi.

Şirketin CEO'su Larry Fink ve Başkanı Rob Kapito, sektördeki hızlı değişimlere vurgu yaparak bu kararı çalışanlara duyurdular.

333.jpg

BlackRock, varlık yönetimi alanındaki dinamik değişikliklere adapte olmaya çalışırken, küresel işgücünün yaklaşık yüzde 3'ünü temsil eden bu 600 çalışanını işten çıkarma kararı almak zorunda kaldı.

CEO ve Başkan, sektördeki gelişmelerin, şirketin kuruluşundan bu yana görülmemiş bir hızla gerçekleştiğini ve bu değişimlerin özellikle yeni teknolojilerin tüm sektörleri dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu vurguladı.

1492416166e4d44f02a4aa7d0b6e0ca9.jpg

BlackRock, İşten çıkarmalara rağmen işin belirli bölümlerini genişletme çabalarına giren şirket yıl sonuna kadar daha büyük bir kadroya ulaşmayı hedefliyor.

Şirketin liderleri, bu kararın şirketin rekabet avantajını koruma ve gelecekteki başarı için daha çevik ve uyumlu bir yapı oluşturma çabalarının bir parçası olduğunu belirtti.

1200x800.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.