Dev fabrika icradan satılacak 'Bedeli dudak uçuklattı'

Dev fabrika icradan satılacak 'Bedeli dudak uçuklattı'
Vakıfbank, alacaklı olduğu Naksan Holding’in dev bir fabrikasını icradan satışa çıkardı.

Vakıfbank alacaklı olduğu Naksan Holding'e ait dev bir fabrikasını icradan satışa sundu. 138 dönüm üzerine kurulu fabrika için belirlenen bedel 326 milyon TL olarak belirlendi. Fabrikanın icradan satış ihalesi bu ayın sonunda yapılacak.

Kamu bankasının satışını istediği fabrikanın sahibi ise Hazine ve Maliye Bakanlığı. Naksan Holding şirketleri, TMSF denetimine geçmişti.

Vakıfbank, Naksan Holding'e ait olan borcunu tahsil etmek için adımlarını attı. Banka, şirketin bağlı kuruluşlarından biri olan Bakım Elektrik Plastik Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ'nin fabrikasını icra yoluyla satışa çıkaracak.

Cemaat bağlantıları gerekçesiyle el konulan Naksan İplik'i 4 günlük şirket satın aldı | soL haber

Gaziantep 4. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan tesis, büyüklüğü itibariyle oldukça etkileyici; toplamda 138.123 metrekarelik bir alana sahip.

Dev fabrika, icradan satışa sunulmuş durumda ve belirlenen başlangıç fiyatı 326 milyon TL olarak belirlendi.

İcradan satış ihalesi, 28 Mart tarihinde gerçekleşecek. Ancak, ilk ihalede uygun bir alıcı bulunamaması durumunda, ihale 25 Nisan tarihinde yenilenecek.

naksan-1024x780.jpg

Fabrikanın icra yoluyla satışına karar verilen işletme, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ait. Fabrika, Bakım Elektrik Plastik Tekstil Sanayi ve Ticaret AŞ bünyesinde faaliyet gösteriyor.

Şirketin yönetiminde ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) yöneticileri yer alıyor.

NAKSAN HOLDİNG, TMSF DENETİMİNDE

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Gazianteli Nakıpoğlu Ailesi'nin işletmeleri, TMSF tarafından denetlendi. Yapılan yargılamaların ardından, söz konusu şirketler kamuya devredildi.

Naksan Holding'in tanınmış markalarından Royal Halı ve Naksan Plastik de TMSF'nin denetimine geçen markalar arasında bulunuyordu.

royal-hali.webp

Naksan şirketlerinden Royal Halı geçen aylarda 1.8 milyar TL'ye ihale edilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.