Depremlerin ardından gündeme gelen kritik hamle: Çalışmalar başlatıldı!

Depremlerin ardından gündeme gelen kritik hamle: Çalışmalar başlatıldı!
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından Deprem Bilim Kurulu ve Afet Bakanlığı'nın hayata geçirilmesi gündeme geldi. Çalışmalar başlatıldı.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından depreme ilişkin çalışmalar yeniden gündeme geldi.

Gündemden düşmeyen depremler seçimin yaklaşmasıyla siyasi partilerin de gözden geçirdiği konulardan biri oldu.

Türkiye Gazetesi''nin haberine göre; parti yöneticilerinin yaptıkları değerlendirmelerde, "Türkiye’de 6 Şubat’tan sonra çok şey değişti. Artık uzun bir süre depremi ve sonraki süreci konuşacağız. Seçimler de tamamen deprem gündemli olacaktır. Buna göre yeni bir kampanya içeriği hazırlanması gerekecek. ‘Kampanya’ denmesi de çok doğru olmaz. ‘Depremin etkilediği şehirleri nasıl yeniden ayağa kaldıracağız?’, ‘Yaraları hızla nasıl saracağız?’, ‘Memleketlerini terk edenleri nasıl geri getireceğiz?’ gibi başlıklarda sil baştan bir gündem olması lazım" görüşü ön plana çıktı.

AKP kurmayları, deprem bölgesinden 3 milyona yakın insanın başka şehirlere gittiğini tahmin ettiklerini, bu kişilerin yeniden şehirlerine dönmesinin altyapısının kurulacağını kaydetti. 

AFET BAKANLIĞI'' VE ''DEPREM BİLİM KURULU

AKP''nin gündeminde önümüzdeki süreçte ''Afet Bakanlığı'' kurulması, sürekli aktif bir şekilde görev yapacak ''Deprem Bilim Kurulu''nun hayata geçirilmesi gibi öneriler de var.  

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.