Deprem psikolojisine sporla çözüm

Deprem psikolojisine sporla çözüm
Depremden etkilenen gençler, depremin psikolojisini spor yaparak atmaya çalışıyor.

Depremden etkilenen çocuklar ve gençlere yönelik olarak psikososyal destek çerçevesinde spor faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu spor faaliyetleri hakkında bilgi veren Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keleş, özellikle depremden sonra bu tür etkinlikleri düzenlediklerini ifade etti.

GENÇLER VE ÇOCUKLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERİYOR

Adıyaman Gençlik ve Spor Müdürü Fikret Keleş, belirli mahallelerde düzenlenen spor faaliyetlerinin çocuklara, gençlere psikososyal destek sağladığını vurgulayarak "İl müdürlüğümüzce, Adıyaman il merkezinde konteyner kentlerde ve mahallerde yoğun bir şekilde yapılan sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile çocuklara, gençlere ve yetişkinlere psikososyal destek verilerek sosyal hayata dahil olmaları sağlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

aw074872-02.jpg

Keleş, Bahçecik Mahallesi, İmamağa Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesinin de yer aldığı bölgede gerçekleştirilen, kız ve erkek çocukların katıldığı faaliyetlerle ilgili şunları söyledi:

"İl müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen bu projeye çocuklarımızın yoğun ilgi göstermesi oldukça sevindirici bir durum. Projenin uygulandığı bölge daha çok sosyal sportif faaliyetlere ihtiyaç duyan çocukların olduğu bir bölge olması ve çocukların serbest zamanlarının sosyal sportif faaliyetler ile doldurulması bağımlılığı önleme faaliyetleri çerçevesinde önem arz etmektedir. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak ilimizin bir çok mahallesinde şu an 150 civarında antrenör ile 42 spor branşında aktif olarak faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz. Tüm gençleri, çocukları ve yetişkin bireyleri spor faaliyetlerine ve Gençlik Merkezlerimizin faaliyetlerine katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

aw074872-01.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.