82. İl olmaya aday ilçeler sıralandı! Listede 67 ilçeden aday var

82. İl olmaya aday ilçeler sıralandı! Listede 67 ilçeden aday var
Bir ilçenin il olabilmesi için bu şartlardan bazıları nüfus büyüklüğü, sosyoekonomik koşullar ve ulaşım durumu gibi durumlardır... Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı tarafından coğrafi bilgi sistemleri teknolojisiyle hazırlanan il olma potansiyeli en yüksek 67 ilçeyi sıralandı.

Sabah.com.tr'nin haberine göre; Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Okan Hançer, coğrafi bilgi sistemleri teknolojisiyle hazırlanan harita üzerinden il olma potansiyeli en yüksek 67 ilçeyi sıraladı. "Türkiye'de hangi ilçe 82. il olacak?" sorusunun cevabı uzun süredir merak ediliyor. Bir ilçenin il olabilmesi için bazı şartları karşılaması gerekiyor. Nüfus büyüklüğü, sosyoekonomik koşullar ve ulaşım durumu bu kriterler arasında yer alıyor.

jtyj.jpg

İŞTE İL POTANSİYELİ OLAN 67 İLÇE

İl olma potansiyeli yüksek 67 ilçe ise şöyle:

Lüleburgaz, Çerkezköy, Silivri, Çorlu, Büyükçekmece, Tuzla, Kapaklı, Gebze, Çayırova, Darıca, Ereğli, Bandırma, Mustafakemalpaşa, İnegöl, Tavşanlı, Edremit, Bergama, Soma, Aliağa, Akhisar, Salihli, Torbalı, Ödemiş, Nazilli, Alaşehir, Söke, Kuşadası, Milas, Bodrum, Fethiye, Serik, Manavgat, Alanya, Polatlı, Ereğli, Erdemli, Silifke, Kozan, Kadirli, Ceyhan, Dörtyol, İskenderun, Kırıkhan, Arsuz, Reyhanlı, Elbistan, Kahta, Siverek, Viranşehir, Suruç, Ergani, Akçakale, Nizip, Bismil, Midyat, Nusaybin, Cizre, Silopi, Yüksekova, Erciş, Patnos, Doğubayazıt, Fatsa, Ünye, Erbaa, Bafra, Çarşamba

İlgili Haberler
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum