Denizlerde gizli tehlike, denizanası

Denizlerde gizli tehlike, denizanası
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi vatandaşları denizanası temasları ile ilgili olarak uyarıda bulundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurçin Killi vatandaşları denizanası temasları konusunda vatandaşları uyardı.
Akdeniz kıyısında son günlerde sıklıkla görülen Rhopilema nomadica adı verilen göçmen Denizanası türünün Mersin, İskenderun Körfezi, Antalya ve Muğla kıyılarında sıkça görülmeye başlandığını belirterek, bu türün 70 santim boyuna ve 5-6 kilo ağırlığa ulaşabildiği açıklandı


Akdeniz kıyısında son günlerde sıkça görülen Rhopilema nomadica adı verilen göçmen Denizanası türünün Mersin, İskenderun Körfezi, Antalya ve Muğla kıyılarında sıkça görülmeye başlandığını belirterek, bu türün 70 santim boyuna ve 5-6 kilo ağırlığa ulaşabildiği açıklandı. Rhopilema nomadica göçmen Denizanasının insan vücuduna temas etmesi durumunda kuvvetli yakıcı özelliğe sahip olduğu, temas halinde tatlı su yerine deniz suyu ile temas edilen noktanın yıkanması tavsiyesinde bulundu.


Marmaris Uzunyalı sahilinde hem denizde yüzen hem de kumsala ölüleri vurmuş olan denizanaları, vatandaşları tedirgin etti. 4 yıldır Marmaris'te yaşayan olta balıkçısı Fevziye Demirci, “Bu sene ilk defa bu kadar yoğun görüyorum. Balıkta tutamaz olduk” d ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.