'Çiftçinin kara günü' Tonlarca ürün tarlada dondu

'Çiftçinin kara günü' Tonlarca ürün tarlada dondu
Erzurum’da dondurucu soğuk hava, lahana ekili alanlarda zarara neden oldu.

Gazetegüncel'den Şeyma Tahir'in haberine göre, Erzurum, verimli toprakların bulunduğu bir il. Burada ekim yapılan 2 bin 500 dekarda her yıl yaklaşık 11 bin ton lahana üretiliyor. Sebze üretiminde öne çıkan Aziziye ve Aşkale ilçeleri arasında bulunan Daphan Ovası’nda üretilen lahana ve sebzeler, çevre illere de pazarlanıyor.

2.jpg

Yoğun tarım yapılan ve her yıl yaklaşık 2 bin ton lahana üretilen Aziziye ilçesine bağlı Söğütlü Mahallesi, Küçük Çukurova diye adlandırılıyor. Ancak bu sene Söğütlü Mahallesi'nde ekim yapan çiftçileri don vurdu.

1.jpg

Önceki yılların aksine hasat zamanı hava sıcaklığının sıfırın altında 10 derecenin üzerine çıkması nedeniyle yüz binlerce kök lahana tarlada dondu. Hasadı yapılamayan lahanalar, tarlalarda dev yığınlar oluştururken don nedeniyle hayvan yemi olarak da kullanılamıyor.

3.jpg

Zararın büyük olduğunu belirten çiftçiler, “Bu hasat dönemi soğuk aniden bastırdı, ürün tarladan toplanmadan don vurdu. Don nedeniyle hayvanlara da veremiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık, zararımız çok büyük” diye konuştular.

tarla.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.