Çiftçi kan ağlıyor 'Abonelikler iptal edilip destekler kesilecek'

Çiftçi kan ağlıyor 'Abonelikler iptal edilip destekler kesilecek'
Ekonomik sıkıntı çeken çiftçilere 2024’e sayılı günler kala kötü haber geldi. Kan ağlayan çiftçinin abonelikleri iptal edilip desteği kesilecek.

Türkiye’de tarım sektörünün üretimi azalırken yaşanan ekonomik zorluklar çiftçilerin belini bükmeye devam ediyor. İlaç, gübre, mazot fiyatlarına her geçen gün zam gelirken çiftçi ve üretici, mahsüllerini tarladan toplamakta zorluk çekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere verilecek yüzde 35’lik enerji desteğinin Aralık ayının sonunda kesileceği duyurulmuştu.

ABONELİKLER İPTAL EDİLECEK

Geçim sıkıntı çeken çiftçilere 2024 yılına girmeye sayılı günler kala bir kötü haber daha geldi. Kan ağlayan çiftçi ve üreticiye bir darbe de DEPSAŞ Enerji’den geldi. 6 ilin enerji ihtiyacını karşılayan Enerji şirketi DEPSAŞ, 31 Aralık 2023 tarihine kadar borcunu ödemeyen abonelerin aboneliklerinin iptal edileceğini açıkladı.

İCRA VE HACİZ YOLUNA BAŞVURULACAK

Enerji şirketi 2024 yılında enerji borcu olan 24 binin üzerinde aboneye elektrik verilmeyeceğini belirten DEPSAŞ Enerji Genel Müdürü Murat Karagüzel, 30 bin tarımsal sulama abonesinin olduğunu açıklayan şirket, bu abonelerin yüzde 81’inin borçlu olduğu söyledi. Karagüzel, 31 Aralık 2023 tarihine kadar borcunu ödemeyen abonelerin, aboneliklerinin iptal edileceğinin, icra ve haciz yoluyla tahsilat süreçlerinin yürütüleceğinin altını çizdi.

DEPSAŞ Enerji, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak olmak üzere 6 ilin enerji ihtiyacını karşılıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.