Çiftçiler sevinçten havalara uçacak! Faizsiz kredi kullandırılacak

Çiftçiler sevinçten havalara uçacak! Faizsiz kredi kullandırılacak
Çiftçileri sevinçten havalara uçuracak haber geldi. Resmi Gazete'de yayımlana karara göre faizsiz kredi kullandırılacak.

Hayvancılığı desteklemek adına Tarımsal Üretime Dair Faiz/Kar Payı Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi/Finansmanı Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği 1 Mayıs’ta Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Tarımsal Üretime Dair Hazine Faiz Destekli Yatırım ve İşletme Kredisi kullandırılmasına ilişkin karar 30 Aralık 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanmıştı.

resmi-gazete-g1x5-cover.jpg

60 MİLYONA KADAR İNDİRİMLİ KREDİ VERİLECEK

1 Mayıs’ta ise karara ilişkin yönelik uygulama tebliği Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda sığır yetiştiriciliğinde 60 milyon liraya kadar kredi kullanma fırsatı verilecek.

Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliğini desteklemek için hazine faiz destekli 60 milyon liraya kadar işletme ve yatırım kredisi üreticilere kullandırılacak.

Söz konusu karar kapsamında kredi/finansmandan faydalanacak olan kişiler, belirtilmiş olan kriterleri sağladıkları takdirde 60 milyon liralık yatırım ve işletme kredisini yüzde 100 faiz indirimli olarak kullanabilme hakkına sahip olacaklar.

thumbs-b-c-35392ca5e13df0a395b7f184637a61b1.jpg

ŞARTLAR BELLİ OLDU

Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliğinde yüzde 100 faiz indirimli yatırım ve işletme kredisini kullanmak isteyen üreticiler öncelikle işletmede 50 baş ve üzeri manda veya damızlık sığır sahibi olması gerekiyor.

Belirtilen şartlarda 50 başın altındaki işletmelere hazine destekli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmayacağı belirtildi.

thumbs-b-c-b56eb140d1b6aefac28d50664f197423.jpg

İşletme veya yatırım kredisi ya da finansmanı kullandırılabilmesi için, hayvan alımı amacıyla kredi/finansman kullandırılmasa dahi işletmeye alınacak hayvanların belirtilen nitelikleri taşıması gerektiğinin altı çizildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.