CHP'li vekilden bomba asgari ücret açıklaması

CHP'li vekilden bomba asgari ücret açıklaması
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay yaptığı açıklamada partisinin asgari ücret zam talebini ve emekli maaşlarına iyileştirme teklifini açıkladı.

CHP'li vekilden bomba asgari ücret açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. 

Altay'ın o açıklamaları:

 “EMEKLİ İKRAMİYESİ ASGARİ ÜCRET OLSUN”

Meclis’te muhtarlara ödenek artışı sağlayan bir kanun görüşmeleri başladı. Olumlu buluyoruz. Muhtarlarımızın ödenekleri 4253 liraya çıkacak inşallah ama sağlık çalışanları ve doktorlar hala bekliyor. Sağlık çalışanları ve doktorlarımız hala haber bekliyor. Bayram geliyor, mübarek Ramazan ayındayız.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne olacak ? Senin atıştırmalığını 600 lira hesapladık, ya 365 gün bu adamların beli bükük, karnı aç, sırtı açık. Çok samimi, net bir teklif yapalım emeklilere. Bayram ikramiyesini de asgari ücretle eşitleyelim; 4250 lira. Bari 365 günde 3 gün insanlar rahat bir nefes alsın.

“ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR”

Temmuz’da asgari ücretle ilgili mutlaka bir güncellemeye ihtiyaç var. En düşük emekli maaşıyla ilgili de güncellemeye ihtiyacı var. Beyefendi Brüksel’den dönerken ‘Temmuz’da bakacağız, olabilir' dedi, Özbekistan’dan dönerken ‘Aralık’ta bakılır buna' dedi.

Şu anda asgari ücret açlık sınırından 500-600 lira daha aşağıda. Bu ne demek? Bu ülkede yaklaşık 20-30 milyon insan aç demek aç. Daha olağanüstü ne olacak? Daha olağanüstü insanlar hakikaten ekmek bulamadığı için ölecek, ondan sonra mı sen Temmuz’da bu işe bakacaksın?”

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.