Cem Küçük canlı yayında sürpriz gelişmeyi açıkladı 'AK Parti emekliler için ilk adımı attı'

Cem Küçük canlı yayında sürpriz gelişmeyi açıkladı 'AK Parti emekliler için ilk adımı attı'
Gazeteci Cem Küçük, canlı yayında milyonlarca emekliyi ilgilendiren flaş gelişmeyi açıklayarak çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Gazeteci Cem Küçük, TGRT Haber’de sunduğu “Günaydın Türkiye” programında , Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun 'Emeklilerin gönlü alınacak' başlıklı haberine ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Yücel Kayaoğlu'nun yazısında yer alan detaylara göre AK Parti tarafından yapılan araştırmalar sonucu partiye 65 yaş üstü seçmenin verdiği desteğin azalmaya başladığı belirlendi.

sadsdasda.jpg

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu düşüşün yaşandığını belirtilirken AK Parti’nin bu düşüşün önüne geçilmesine yönelik neler yapılabileceğini masaya yatırdığı öğrenildi.

AK Parti tarafından konuya ilişkin yapılan değerlendirmede 65 yaş üstü seçmenin partinin seçme tabanında önemli bir yer tuttuğu belirtilirken ekonomik sıkıntılar nedeniyle bu seçmenin partiden uzaklaşmaya başladığının altı çizildi.

thumbs-b-c-2adfc7784b291960958d36fc8fa68c21.jpg

Bu seçmenin AK Parti’ye oy vermek istemediği ancak başka partiye de gitmiyor değerlendirmesi yapılan toplantıda seçmenin muhalefetten zaten umudu kestiği ve bir bölümü sandığa gitmeye soğuk baktığı ifade edildi.

En düşük emekli aylığının 10 bin liraya çıkarılması, Cumhuriyetin 100'üncü yılı sebebiyle emeklilere verilen 5 bin lira ikramiye, yine bayramlarda ödenen ikramiyenin 2 bin liradan 3 bin liraya çıkarılmasının yeterli olmayacağını savunan kurmaylar, buna rağmen uygulanan ekonomik programa bağlı kalınmasının zorunlu hale geldiğini dile getiriyor.

thumbs-b-c-83ab21d1b94f570b875786d5cb18890d.jpg

Bayram ikramiyelerinin 5 bin lira olması konusunda bütün seçeneklerin masaya yatırılmasına rağmen, bütçe imkanlarının bunu mümkün kılmadığını hatırlatan parti kaynakları, ikramiye 3 bin liraya çıkarılırken bile şartların zorlandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı tarafından 2024 yılının 'Emekliler Yılı' ilan edilmesinin ve belli bir program dahilinde emeklilere yönelik yeni sosyal projelerin uygulamaya alınmasının beklendiğini ifade eden AK Parti kurmayları "Yerel seçimlerde bizi en çok zorlayacak kesim emekliler olacak. Bunu anketlerde de görüyoruz. Anadolu'da daha rahatız. Fakat büyükşehirlerde 65 yaş üstü seçmen konusunda bazı sıkıntılarımız olduğunu görüyoruz" tespitini yaptı.

"31 MART SEÇİMLERİNDE ANLAYACAĞIZ"

Bununla ilgili değerlendirmelerde bulunan gazeteci Cem Küçük, "Bizlerin yaptığı tespitin aynısını AK Parti'de yapmış. Zaten bu sıkıntıları görmemeleri mümkün değil. Seçime nasıl yansıyacak? Göreceğiz. AK Parti'ye oy vermese bile muhalefete gitmiyor bu seçmen grubu. Ama nereye gidiyorlar? Onu da 31 Mart seçimlerinde anlayacağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.