3 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'

3 hisseye 1 ay yasak getirildi 'Borsaya yatırım yapanlar aman dikkat'
Borsa İstanbul tarafından 3 hisse hakkında 1 ay süreyle yasak veya tebdir kararı alındığı açıklandı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) Borsa İstanbul tarafından gönderilen açıklamada Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Petrokent Turizm (PKENT), Ufuk Yatırım Yönetim Ve Gayrimenkul (UFUK) ve Yonga Mobilya Sanayi ve Ticaret (YONGA) hisseleri hakkında 1 ay süreyle yasak veya tedbir kararı alındığı açıklandı.

Yasak ve tedbir karalarına ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Yonga Mobilya Sanayi ve Ticaret (YONGA) payları 27/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Ufuk Yatırım Yönetim Ve Gayrimenkul (UFUK) payları 27/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecektir. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (kredili işlem yasağı, brüt takas ve emir paketi tedbirleri) tek fiyat işlem yöntemi tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Petrokent Turizm (PKENT) payları 27/02/2024 tarihli işlemlerden (seans başından) 26/03/2024 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.