Çay saati için pratik dereotlu poğaça tarifi

Çay saati için pratik dereotlu poğaça tarifi
Dereotlu poğaça, yumuşacık hamuru ve içindeki nefis dereotu ile sofralarınıza lezzet katmaya hazır bir tarif.

MALZEMELER

Hamur için:

1 su bardağı süt (ılık)

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)

Aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı)

1 demet taze dereotu (ince kıyılmış)

İç harcı için:

1 su bardağı beyaz peynir (rendelenmiş veya ezilmiş)

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Çörek otu (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Ilık sütü maya ile karıştırın ve mayanın tamamen erimesini bekleyin.

Daha sonra yoğurma kabına süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve şeker ekleyin. Mayalı sütü de ilave edip karışımı homojen hale getirin.

Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru örtün ve mayalanmaya bırakın.

Hamurun iki katına çıkmasıyla mayalanma işlemi tamamlanmış olacaktır.

Mayalanan hamura ince kıyılmış taze dereotunu ekleyip karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın.

İçine beyaz peyniri ekleyip hamuru kapatın.

Hazırlanan poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak çörek otu serpin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan sıcak dereotlu poğaçaları biraz dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.