Bursa'da korkutan görüntü Demirtaş Deresi'nin rengi turuncuya döndü

Bursa'da korkutan görüntü  Demirtaş Deresi'nin rengi turuncuya döndü
Bursa'da Nilüfer Çayı'nın bir kolu olan bahçe ve bostanlar arasından geçen Demirtaş Deresi kimyasal atıklar nedeniyle turuncuya boyandı.

Yapılan şikayetlerin ardından yapılan incelemede dereye kimyasal atık bıraktığı belirlenen fabrikanın faaliyetleri durduruldu.

Uludağ'dan başlayıp, Marmara Denizi'ne dökülen 200 kilometrelik Nilüfer Çayı'nın kolu, çiftçilerin bahçe ve bostanlarını sulamasında büyük öneme sahip Demirtaş Deresi, bırakılan kimyasal atıklar nedeniyle turuncuya boyandı.

kirmizidere1.jpg

Derenin kimi zaman mavi, kimi zaman kırmızı aktığını söyleyen vatandaşlar kimyasal atıkları nedeniyle derede dayanılmaz bir koku olduğunu belirtti. Bölgede inceleme yapan Doğayı Çevreyi Koruma Derneği (DOĞADER) gönüllüleri, bir plastik fabrikasından her gün dereye kimyasal bırakıldığını belirledi. DOĞADER gönüllülerinin ihbarı sonrası harekete geçen Bursa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri, dere üzerinde detaylı inceleme yaptı. Ekipler de dereye kimyasal atık bırakıldığını belirledi. İncelemenin adından atık bırakan fabrikanın faaliyetleri, 'çevre izin ve lisansı' bulunmadığı gerekçesiyle durduruldu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.