Bunu yapanın arabası sıfır bile olsa satmak isteyecek 'Dikkat edilmezse bakteri ve kurt ürüyor'

Bunu yapanın arabası sıfır bile olsa satmak isteyecek 'Dikkat edilmezse bakteri ve kurt ürüyor'
Aracını yeni alanlar bile bu hatadan sonra hemen satmak istiyor. Sosyal medyada bu durumdan kurtulmanın yolları paylaşıldı.

Sosyal medyada yeni gündeme gelen konulardan biri, bir tartışmanın fitilini ateşledi. Yeni otomobil alan kişilerin bile koltuğa süt dökülmesi nedeniyle aracı satmak istemesi sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Konuyla ilgili bilgisi olmayanlar, aracın koltuğuna süt dökülmesinin neden bu kadar kötü olabileceği üzerine kafa yormaya başladı. Konuyla ilgili bilgisi olanlarsa bu durumun nasıl sonuçlanabileceği hakkında bilgi vererek uyarılarda bulundu. Bazı kişilerse konuyla ilgili tavsiyelerini paylaştı.

sut.jpg

SIFIR ARACI BİLE SATTIRIR

Sosyal medya kullanıcıları arasında tartışılmaya başlanan araba koltuğuna süt dökülmesi hatası, büyük sorunları beraberinde getiriyor. Süt dökülen yer ısıyla etkileşime girdiğinde bakteri üremesine neden oluyor. Her ne kadar silinse de çıkmayan koku, mevsim değişince ve araba ısınınca artarak katlanılamaz bir kokuya dönüşüyor.

Arabanın içi kapalı ve havasız aynı zamanda da sıcak olduğundan bakteri üremesi kaçınılmaz oluyor. Temizlendiği halde tamamen çıkmayan araba koltuğuna dökülmüş süt, yeni alınmış bir otomobilin bile bir an önce elden çıkarılmasına kadar gidebiliyor.

cwwrsip2dl.jpg

BU YÖNTEM KULLANILMALI

Arabanın içerisinde katlanılamaz düzeyde bir koku yapan süt veya sütlü kahve, mutlaka etkili bir şekilde temizlenmeli. Aksi takdirde istediğiniz kadar silin, bu koku çıkmayacak ve günden güne artacak. Ancak bakteri oluşumunu engellerseniz koku tamamen yok olacaktır. Peki, bunu nasıl yapabilirsiniz? Arabaya süt döküldü ne yapmalıyım diyenlere çözüm...

53285663-m-7.jpg

Eğer aracınıza süt dökülürse Zefiran adı verilen konsantre çözeltiyi kullanarak aracınızı temizlemeniz gerekiyor. Aksi takdirde koku artarak devam edecek, bakteri ve hatta kurtçuk oluşmasına kadar neden olabilecek. Ameliyathanelerde de kullanılan anti-bakteriyel bu çözeltiyi kullanmadan süt dökülen yeri temizlerseniz herhangi bir faydası olmayacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.