Bu tarihten sonra trafiğe çıkmak hayal olacak 'Ünlü ekonomist rekor zammı açıkladı

Bu tarihten sonra trafiğe çıkmak hayal olacak 'Ünlü ekonomist rekor zammı açıkladı
Ünlü ekonomist akaryakıta gelecek olan zammı açıkladı. O tarihi işaret etti.

Ekonomist Şeref Oğuz, katıldığı bir programda 1 Nisan'da akaryakıt fiyatlarının göreceği korkunç artışı duyurdu. Yüksek enflasyon ve brent petrol fiyatlarındaki artışlar nedeniyle benzin ve motorin fiyatları adeta uçtu. Derinleşen ekonomik kriz ise vatandaşların benzin istasyonlarına bile uğrayamaz hale gelmesine sebep oldu.

Motorin fiyatları son gelen zamla 44-46 TL, benzin ise 41-42 TL aralığında satılmaya başlandı.

Sözcü TV'de akaryakıt fiyatlarda uçuşun yaşanacağı tarihi açıklayan Şeref Oğuz 1 Nisan'da akaryakıt fiyatlarının 60 TL'yi göreceğini belirtti.

Oğuz'un açıklamaları şu şekilde:

"Artık enflasyonu durduramıyorsunuz. İstediğiniz kadar tedbir alın, şimdi de seçimler geliyor. Şu anda sıkı para politikası uygulanıyor ama seçimlerden sonra daha da sıkı para politikası uygulanacak. Mazotun fiyatı 45 TL'ye yükseldiğinde depolarınızı doldurun. Hatta varsa 25-30 tane depo daha doldurun, çünkü bu fiyatlarla depolarınız dayanmaz hale gelecek.

1 Nisan'da akaryakıt fiyatlarının 50-60 TL'yi görebileceğini tahmin ediyorum. Bunun nedeni döviz yükümlülüklerinden kaynaklanan bir durum. Bu yıl sadece 220 milyon dolar faiz ödeyeceğiz ve bu paranın büyük bir kısmı elimizde yok.

Akaryakıt, doğrudan cari açıkla ilgili olduğu için zamlar kaçınılmaz olacak. Aniden 50-60 TL'lik mazot fiyatlarıyla karşılaşabiliriz.

Bunu sadece kişisel aracınız için düşünmeyin. Çiftçiler üretimden vazgeçiyorlar. Bu mazot fiyatlarıyla ne sürecekler, ne üretecekler? Bu gibi durumlarda sıkıntılar ortaya çıkıyor." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.