Bu maden işlenirse oluk oluk para akacak 'Dünyada sadece iki yerde var' Türkiye'de o ilde çıkıyor

Bu maden işlenirse oluk oluk para akacak 'Dünyada sadece iki yerde var' Türkiye'de o ilde çıkıyor
Bakan Bayraktar, o ilde maden rezervi keşfedildiğini duyurdu. Yıllık 570 bin ton işlenecek.

Türkiye’de maden rezervi gittikçe artmaya devam ediyor. Dünya ülkelerinin yakın kadraja aldığı Türkiye’de kritik maden rezervleri dikkat çekiyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen Geleceğin Mineralleri Forumu 3. Bakanlar Yuvarlak Masa Toplantısı'na katılarak flaş söylemlerde bulundu.

Bayraktar, Türkiye'nin kritik madenler konusundaki potansiyeline ayak basarak bölgesel işbirliği için hazır olduklarını söyledi. Türkiye'nin kritik madenler konusundaki potansiyeline değinen Bayraktar, son 20 yılda madencilik sektörüne yapılan yatırımlarla ihracatın sürekli artış kaydettiğini belirtti.

foto-1.jpg

YENİ YILDA 570 BİN TON ÜRETECEK

Bakan Bayraktar, kritik madenlerin canlandırılması adına 2020'de Nadir Toprak Elementleri Araştırma Enstitüsü'nün kurulduğunu söylerken, 2022'de Eskişehir'de dünyanın ikinci büyük nadir toprak elementleri rezervinin keşfedildiğini vurguladı. Eskişehir'de yıllık 570 bin ton nadir toprak elementi işleyeceğinin altını çizen Bayraktar, bir endüstriyel tesis kurmayı hedeflediklerini belirtti. Bakan Bayraktar, Afrika, Batı ve Orta Asya bölgeleri dahil olmak üzere tüm ülkelerle işbirliğine hazır olduklarını açıkladı.

son-dakika-turkiyeyi-ucuracak-stratejik-kesif-nte-bu-kesfin-mimari-berat-albayraktir-1657599620-4592.webp

“DÜNYA GENELİNDE ENDİŞE DUYULUYOR”

Enerji dönüşümünde kritik madenlere erişim ve maliyetin önemine ayak basan Bayraktar, bu madenlerin güneş, rüzgar ve elektrikli araç sektörlerini desteklemede yetersiz olduğunu ve dünya genelinde bu konuda endişelerin arttığını da söyledi. Bu noktada uluslararası ve bölgesel işbirliğinin önemine değinen Bayraktar, forumun anlamlı ve zamanlaması açısından önemli olduğunun altını çizdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.