Bu iki uygulamayı hemen silin!

Bu iki uygulamayı hemen silin!
Google Play Store’da iki casus yazılım uygulaması bulundu. Uygulamaları indiren 1,5 milyondan fazla Android kullanıcısı, Çinli bilgisayar korsanlarının tehdidi altında.

Siber güvenlik firması Pradeo tarafından tespit edilen ve Google’a bildirilen zararlı uygulamalar PlayStore’dan kaldırılmış olsa da hâlâ birçok kişinin telefonunda duruyor olabilir.

Her iki uygulamanın da geliştiricisi olarak gösterilen Wang Tom, kullanıcıların verilerini toplamadıklarını iddia etti. Ancak Pradeo daha derin bir analiz sonucunda bunun gerçeği yansıtmadığını tespit etti.

Pradeo ayrıca iki uygulamanın da ana ekran simgelerini gizlediğini ve böylece uygulamayı bulup kaldırmanın zorlaştırdığını ortaya çıkardı. Haziran sonunda güncellenen uygulamalar, kullanıcının kurulum sırasında cihazı arka planda başlatmak için onayladığı izinleri de kötüye kullanıyor.

lkkkkkkkk.png

BleepingComputer’ın haberine göre, yayıncı Google Play’de daha fazla ilgi çekmek için uygulamaların popülerliğini şişirdi.

Pradeo, uygulamaların e-posta hesaplarına, sosyal ağlara ve cihazda depolananlara bağlı kişi listelerini elde edebildiğini ortaya koydu. Kullanıcıların resimleri, sesleri, videoları, konumları, mobil ülke kodları ve ağ sağlayıcı adları tehlike altında.

Kötü amaçlı uygulamaları kaldırmak için kullanıcıların Ayarlar’ı açması ve ardından cihazda çalışan uygulamaların listesini görmek için Uygulamalar’ı seçmesi gerekiyor.

BU AY PLAY STORE'DAKİ İKİNCİ VAKA

Bu ayın başlarında Google, Android kullanıcılarını banka bilgilerini çalabilecek bir güvenlik tehdidi konusunda uyarmıştı.

luglgulg.png

ThreatFabric’teki güvenlik ekibinin araştırmasına göre, Google Play Store’a yüklenen uygulamalar kullanılarak telefonlara sahte Anatsa bankacılık zararlı yazılımı bulaştırılıyor. Bir cihaza yüklendikten sonra para çalan bug, mobil bankacılığa giriş yapan kullanıcıların kimlik bilgilerini çalıyor.

Daha sonra bilgisayar korsanları bir kişinin hesabının kontrolünü ele geçirebiliyor ve kimlik bilgilerine, kredi kartı ayrıntılarına, banka bakiyesine ve ödeme bilgilerine erişebiliyor; hesap sahibinin fark etme olasılığı daha düşük olan fonları transfer edebiliyor.

ThreatFabric, ‘‘İşlemler, hedeflenen banka müşterilerinin düzenli olarak kullandığı cihazdan başlatıldığı için bankaların dolandırıcılıkla mücadele sistemlerinin bunu tespit etmesi çok zor’’ diye açıklıyor.

Teknoloji şirketinde faaliyeti takip eden güvenlik araştırmacılarına göre, yazılımın yalnızca bu yöntemle 30 binden fazla kurulumu var.

Kaynak: Daily Mail, Ceyda Yetim yerelleştirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.