Bu iki tür balığı yerken canınızı tehlikeye atmayın

Bu iki  tür balığı yerken canınızı tehlikeye atmayın
Akdeniz'de yaşayan balon balıkları, insan sağlığı için büyük bir tehlike oluşturuyor. Uzmanlar, bu balıkların vücudunda bulunan toksinin, siyanürden bile daha zehirli olduğunu belirtiyor.

Akdeniz kıyılarında bulunan 2 tür balon balığı, ölüme kadar götürebilir. Bu balıkların zehirli organları, vücutta felç, solunum yetmezliği ve kalp durması gibi ciddi belirtilere neden olabilir. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri'nde Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, konuya ilişkin ciddi uyarılarda bulunarak balon balığı tüketen 2'si çocuk 7 kişinin zehirlenmesini değerlendirdi. Gökoğlu, şu cümleleri ifade etti:

659845645.jpg

"İKİ TÜR ÇOK ZEHİRLİ"

"Kıyılarımızdaki iki türün etinin daha fazla zehirli olduğu tespit edildi. İlki, en zehirlisi, çok küçük bir balon balığı. Sarı balon balığı olarak adlandırılan kum renginde, bunun etinde daha çok tetrodotoksinin olduğu belirtiliyor. Lagocephalus sceleratus isimli büyük türde de zehir daha fazladır."

"İŞLEM UYGULANSA DA ZEHİR ETKİLİ OLUYOR"

"Zaman zaman bizim bölgede, 'Biz yedik bize bir şey olmadı' yaklaşımlar oluyor. Bu anlık olaydır, zaten olduğu anda olay bitmiştir. En iyisi yememek. Balon balığındaki toksinin daha çok olduğu belirtilmiş. Bayatlamaya yaklaştığında zehir organlarına dağılır. O zaman balık en tehlikeli duruma gelebilir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.