Bu araçlar tamirci yolu bilmiyor 'İşte en sağlam 5 marka'

Bu araçlar tamirci yolu bilmiyor 'İşte en sağlam 5 marka'
Hızla gelişen otomotiv teknolojisi, araç kullanıcılarına pek çok avantaj sağlıyor. Fakat bu teknoloji ile birlikte araçlar daha karmaşık ve hassas hale geliyor. Gelişmiş teknolojilerine rağmen, kaliteden ödün vermeyen ve tamirci yüzü görmeyen araçların listesini sizler için hazırladık. İşte haberin detayları…

Türkiye’de dalgalanan döviz kuru, vergi oranlarının değişmesi, otomotiv şirketlerinin kampanyalar düzenlemesi gibi etkenler otomotiv piyasasını belirsiz bir hale getiriyor. Bu belirsiz duruma rağmen araç satış oranları artarak devam ediyor.

Tabi konu aracı satın alınca bitmiyor aksine yeni başlıyor. Akaryakıt fiyatları, araçlara yazın yaz lastiği kışın kış lastiği takma durumu, muayene ücretleri gibi vatandaşı maddi açından zorlayan pek çok etken mevcut. Ama bu zorlukların başında araç tamir ücretleri geliyor. Gelişen otomotiv teknolojisi araçları daha teknik, hassas ve komplike hale getiriyor ve bu durum herhangi bir arıza durumunda tamir ücretlerini katbekat arttırıyor.

Biz de böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemeyen ve araç sahibi olmak isteyenler için en az arızalanan, tamirci yüzü görmeyen araçları araştırdık. İşte o liste;

MAZDA

Listemizin ilk sırasında teknoloji ile kaliteyi bir arada sunan Japon otomotiv devi Mazda var. Onlarca yıllık tecrübesi ve Japon teknolojisini bir araya getirmeyi başaran Mazda otomotiv piyasasının önemli bir bölümüne sahip ve kullanıcıları tarafından sağlamlığı ile anılan bir marka olmayı başarmış durumda.

TOYOTA

Listemizin ikinci sırasında, ülkemizde en çok tercih edilen Japon otomotiv devlerinden biri bulunuyor. Özellikle motor ve şanzımanının sağlamlığı ile efsane haline gelmiş olan Toyota, müşterilerine araçtan önce güvenliği satıyor. Böylelikle tamirci yüzü görmeyen araçlar listemizde yer almayı başarıyor.

MERCEDES-BENZ

Eski zamanlardan bu güne kadar ‘Alman Makinesi’ lakabı ile insanları kendine hayran bırakmayı başaran Mercedes, kaliteli malzeme, ileri teknoloji ve ince işçilik ile yıllardır pastanın büyük dilimini yemeyi başarıyor.

HYUNDAİ

Güney Korelilerin teknoloji ile kaliteyi harmanlayarak ürettiği, dünyada en çok satan markalardan biri olan Hyundai ile devam ediyoruz. Özellikle ülkemizde orta yaşlıların yani ‘arabadan anlayanların’ sıkça tercih ettiği bu marka listemize dördüncü sıradan girmeyi başardı.

HONDA

Hyundai’ın aksine orta yaşlıların değil gençlerin en çok tercih ettiği, modifiye edilmeye en açık markalardan biri olan Honda ile listemize devam ediyor. Japon devi Honda araba kullanırken zevk almayı sevenler ve sonrasında arıza yapar mı? sorusunu düşünmek istemeyenler için en iyi seçenek olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.