Araç sahiplerine kış uyarısı '400 TL'den kaçarken 30 bin TL masrafa tutulmayın'

Araç sahiplerine kış uyarısı '400 TL'den kaçarken 30 bin TL masrafa tutulmayın'
Özellikle kış aylarında 400 TL ödeyerek alınacak bir önlem, araç sahiplerini yaklaşık 30 bin TL masraftan kurtarabilir. İşte haberin detayları…

Uzmanlar, El-Nino sıcaklarından sonra El-Nino soğuklarının geleceğini bildiriyor. Bu yıl çok sert geçeceği tahmin edilen kış aylarında araç sahiplerinin alması gereken pek çok önlem var. Araçlarda kar lastiği kullanmak, araçta zincir bulundurmak gibi birçok hazırlık yapılması gerekiyor.

Fakat sürücülerin bir kısmının pek de ciddiye almadığı bir durum söz konusu. Yaklaşık 400 TL ödeyerek 30 bin TL’lik bir masraftan kaçınabileceğiniz bir husus, Antifriz…

Antifiriz Nasıl Koyulur

Piyasada iyi kalitede sayılan antifrizler yaklaşık olarak 400 TL’den satılıyor. Peki özellikle kış aylarında kullanılan antifriz, araç sahiplerini 30 bin TL’lik bir masraftan nasıl kurtarır?

Kış aylarında antifriz kullanılmayan araçlarda kaputun altındaki su bulunan her aksamda hasar neden olabilir. Fiyatı yaklaşık 400 TL olan antifriz değişimi yapılmadığı takdirde aracın motor üst kapağı sökülüyor, hortumlarda çürümeler meydana geliyor ve ekstra olarak LPG’li araçlarda hortumlarda çatlaklar meydana geliyor. Bu derecede hasar alan bir aracın tekrar eski haline getirilmesi yaklaşık olarak 25-30 bin TL’yi bulabiliyor.

Ayrıca antifriz, radyatörü ve soğutma sistemini pas gibi yabancı ve zarar veren maddelerden koruyabilir. Bu da motorun ömrünü ve verimliliğini artırır.

ANTİFRİZ NASIL EKLENİR?

İlk adım olarak otomobilinizin çalışmadığından ve motorun soğuk olduğundan emin olun.

Aracın kaputunu açtıktan sonra radyatör hortumunun bulunduğu noktaya bir kap koymalısınız. Bu kap, atık suyun yola dökülmesini engeller.

Radyatör hortumunda bulunan kelepçeyi bir pense yardımıyla ileri alıp hortumu yerinden çıkarın. Bu sayede atık su boşalacaktır.

Ardından hortumu yerine takıp yeni kelepçeyi de eski yerine takmalısınız.

Son olarak radyatör kapağını açarak antifriz ve su eklemesi yapabilirsiniz. Bu arada ekleyeceğiniz suyun çeşme suyu olmaması oldukça önemli. Kireçli su, motora zarar verir.

Radyatör tamamen dolduğunda kapağı ve ardından kaputu kapatarak aracınızı çalıştırabilirsiniz.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.