BOZDOĞAN-28 ile terör örgütüne ağır darbe indirildi

BOZDOĞAN-28 ile terör örgütüne ağır darbe indirildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen BOZDOĞAN-28 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya resmi X hesabından yaptığı bir paylaşımda, 8 ilde, bölücü terör örgütüne yönelik eş zamanlı olarak başarı ile icra edilen BOZDOĞAN-28 operasyonunun ayrıntılarını aktardı.

Bakan Yerlikaya açıklamasında BOZDOĞAN-28 operasyonuna, 338 tim, 4.283 jandarma personeli, J-SİHA ve ATAK helikopterlerinin de katıldığını, Tunceli, Şırnak, Bingöl, Mardin, Diyarbakır, Bitlis, Siirt ve Hatay’da eş zamanlı olarak düzenlendiğini açıkladı.

ekran-alintisi-jpg5.jpg

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında ayrıca, BOZDOĞAN-28 operasyonunda terör örgütü tarafından kullanılan 82 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini söyledi.

Operasyon sonucunda, 206 kg amonyum nitrat ve C4 patlayıcı madde, 15 adet el yapımı patlayıcı (EYP) ve düzeneği, 859 adet çeşit çap ve ebatta mühimmat, 9 adet pompalı tüfek, 7 adet el bombası olmak üzere çok sayıda silah ve patlayıcı maddenin ele geçirildiği bilgisini de paylaştı.

ekran-alintisi-jpg6.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklamasında ayrıca, JÖH ve güvenlik korucuları tarafından düzenşenen operasyonlarda da, 15 adet EYP ve düzeneği, 206 kg amonyum nitrat ve C4 patlayıcı madde, RPG-7 roketatar, 7 adet Kaleşnikov piyade tüfeği, 859 adet çeşit çap ve ebatlarda mühimmat, 9 adet pompalı tüfek, 2 adet RPG-7 antitank mühimmatı, 7 adet el bombası, 24 adet şarjör, 17 adet telsiz, 70 adet tüp, 13 adet akü, 461 adet pil ile çok sayıda örgütsel doküman, mutfak, sağlık ve yaşam malzemelerinin ele geçirildiğini de aktardı.

ekran-alintisi-jpg3.jpg

Dün gerçekleştirilen ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından sosyal medya hesabından ayrıntıları aktarılan BOZDOĞAN-27 operasyonunda da terör örgütü IŞİD’e yönelik 4 şehirde eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş ve bu operasyonlarda 36 IŞİD şüphelisi güvenlik güçleri tarafından kıskıvrak yakalanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.