Bekle bizi Almanya

A Millî Takımımız EURO 2024 elemeleri D Grubu’nu 17 puanla lider olarak tamamladı. Gruptan çıkmayı garantileyen millîler, Galler karşılaşmasına grup lideri olmak için çıktı. A Millî Takımımız deplasmanda kaybetmemesi gerekiyordu. Soğuk terler döktüğümüz karşılaşmada 1 puan elde ederek lider olarak Almanya biletini aldık. Tarihimizde ilk defa grup lideri olarak böyle büyük bir organizasyona gitme hakkı elde ettik. Grup liderliği bizim için çok önemliydi zira EURO 2024 kura çekimine 2. torbadan katılmamız gerekiyordu. Sonuç olarak istediğimizi aldık.

Montella’nın, Galler maçından önemli dersler çıkarması lazım. Almanya maçında sol kanadı otobana çeviren ve müthiş bir gol atan Ferdi Kadıoğlu, Galler maçının ilk yarısında sağ bek oynadığı için sahada yoktu. Çok pas hatası yaptı, çok kolay çalım yedi. Hocasına beni sol kanatta oynat dedi resmen. Montella Ferdi’nin bu talebini gördü ve ikinci yarıda sol tarafa almasıyla oyuncunun performansının ne kadar artığını görmüştür. İlk yarıdaki Ferdi ile ikinci yarıdaki Ferdi arasında çok büyük fark vardı. Gerçek yerinde kalitesini ve gerçek performansını ortaya koydu. Almanya maçının en çok konuşulan ismi Kenan Yıldız Galler maçında neden yedek kulübesindeydi. Kadroda direkt forvet diyebileceğimiz kimse yokken Kenan’ın mutlaka oynaması gerekir. Kenan günümüz futbolunda kanat forvet tanımın tam karşılığı. Kanatlara inebiliyor, adam eksiltebiliyor, defans arkasına sürekli doğru koşu yapabilen bir oyuncu. Kazandırdığı penaltı da defans arkasına yaptığı koşunun meyvesini aldı. Kerem Aktürkoğlu ısrarını anlamış değilim. Kerem son haftalarda gerek kulübünde gerekse millî takımda çok kötü oynuyor. Sürekli bir yerlere koşuyor ama nereye koşacağını bilmiyor gibi, topu çok eziyor, final paslarındaki tercihi hep hatalı ve en önemlisi de son vuruşları çok zayıf. Sanki oynamak istemiyor da zorla getirilmiş gibi bir havası var. Bir an önce kafasındaki sorunları aşıp kendini futbola vermesi gerekiyor.

Montella hocamızın bir de Yusuf Yazıcı tercihini eleştirmek istiyorum. Oyuna ilk yarıda girdi. Oyuna giriş anı ve penaltı atması dışında ben bir şey yaptığını görmedim. Çok kuvvetsiz, ayakta duramıyor dersem yeridir. Akan oyunda hiç yok. Bir önceki yazımda da belirtmiştim, Yusuf Yazıcı çok kaliteli ve teknik bir oyuncu ama şu anki performansı Millî Takım seviyesinde değil. Bence Almanya maçını kazanan kadroyu bozmadan Galler maçına çıkmalıydı. Sonuç olarak şansımız yaver gitti 1 puanı alıp grup lideri olduk.

Millî Takımımız müthiş bir jenerasyon yakaladı. Bireysel olarak çok kaliteli ayaklara sahibiz. Yeter ki oyuncular güçlü, kuvvetli ve takım oyununu oynasın. EURO 2024’te bu takım çok büyük başarılar elde edebilir. Düşünsenize her maçta kendi sahasında gibi arkanızda taraftar desteği. Almanya’daki Türk vatandaşlar tribünleri doldurur, Millî Takımımızı yalnız bırakmazlar. Euro 2024’e 7 ay gibi bir süre var. Bu süre zarfında Montella’nın çok iyi hazırlanması lazım. Kadro seçimi de çok önemli bakalım nasıl bir Millî Takım izleyeceğiz. Bekle bizi Almanya...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları