Bayburt beyaza büründü

Bayburt beyaza büründü
Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır atasözü, Bayburt'un bu yıl gerçekliğini buldu. Kentin üstündeki kar örtüsü, adeta masal kitaplarından fırlamışçasına bir manzara sunuyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Bayburt, uzun bir aradan sonra karla kaplandı. 9 ayın kış, 3 ayın yaz yaşandığı bu şehirde kuraklık endişeleri artarken, mart ayında yağan kar, herkesin dikkatini çekti. Bayburtlular, ocak ve şubat aylarının kurak geçmesinden sonra yazın su sıkıntısı yaşanmaması için kar yağışının artmasını umut ediyor. Batı kesimlerinde bahar havası eserken, Doğu ve Karadeniz bölgelerinde mart ayında kar yağması, şehirlileri şaşırttı.

aw168106-01.jpg

Osman Daştan adlı bir vatandaş, birden kar altında kaldıklarını belirterek, "Kar yağıyor ama hemen eriyor, bu iyi bir durum değil. Uzun yıllar İstanbul'da yaşadım. Mart ayında bahar görmek isterken, bu kar manzarası gerçekten şaşırtıcı" dedi.

Bayburt'ta yaşayan Arzu Tepir, "Bizde 3 ay yaz, 9 ay kış var. Bu yüzden mart ayında kar yağması şaşırtıcı değil. Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır sözü boşuna söylenmemiş. Kar, bu şehre çok yakışıyor" diye konuştu.

aw168106-02.jpg

Veysel Gider ise, "Görüldüğü gibi baharın gelmesi beklenirken tam bir kış manzarası ile karşı karşıyayız. Bu şehrin güzelliklerinden biri, sadece Bayburt'ta yaşanır gibi geliyor bana. Biz bu durumdan oldukça memnunuz. Eskiden baharı gördüğümüz bu zamanlarda şimdi kışı da yaşamış oluyoruz. Bu durum, içimizi ısıtan bir güzellik" dedi.

Bayburt'un bu beklenmedik kar manzarası, şehirde yaşayanları hem şaşırtıyor hem de mutlu ediyor. Her yılın bir öncekine benzememesi, kentteki insanları doğanın ne kadar da değişken olduğunu hatırlatıyor.

aw168106-04.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.