Başkan Kurtulmuş'tan "yeni anayasa" açıklaması "Umarım referanduma gitmez"

Başkan Kurtulmuş'tan "yeni anayasa" açıklaması "Umarım referanduma gitmez"
TBMM'nin 104. kuruluş yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen resepsiyonda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliğinin referanduma gerek kalmadan TBMM'de sağlanan geniş çoğunlukla gerçekleştirilebileceğini ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle düzenlenen resepsiyonda bir konuşma yaptı. Kurtulmuş, yeni anayasa taslağı üzerinde çalışmaların hız kazanacağını ve bu sürecin Meclis'te temsil edilen tüm partilerin katılımıyla şekilleneceğini vurguladı. "Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler" diyen Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşları, akademik çevreler ve hukuk alanındaki profesyonellerin görüşlerinin de sürece dahil edileceğini belirtti.

rf.jpg

Anayasa değişikliği çalışmalarının toplumsal bütünleşmeyi desteklemesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, bu sürecin ayrıştırıcı olmaktan ziyade birleştirici bir rol oynamasını umduğunu dile getirdi. Ayrıca, anayasa değişikliği için geniş bir konsensüs sağlanmasının önemine değinen Kurtulmuş, "Umarım siyasi partilerin geniş çoğunluğunun destekleyeceği bir yöntemle TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır" şeklinde konuştu.

112608063-1.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yapacağı görüşme hakkında da bilgi veren Kurtulmuş, bu görüşmenin kısa süre içinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın ruhuna uygun bir şekilde gerçekleşeceğini söyledi.

Kurtulmuş, 1921 Anayasası ile ilgili yapılan benzetmelerin yanlış anlaşılmaya yol açmaması gerektiğini, 64 maddenin esas alınması yönünde bir ifadesinin olmadığını açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.