Bartın kumsalı çöplüğe döndü

Bartın kumsalı çöplüğe döndü
Karadeniz'in dalgalarıyla sürüklenen çöpler, Bartın'ın İnkumu beldesindeki 3 kilometrelik sahile vurdu, bölgeyi çöp yığınlarıyla kapladı.

Bartın'da kış mevsimiyle birlikte artan yağışlar, Karadeniz'e sürüklenen çöplerin sahile ulaşmasına neden oldu. Kumsalda oluşan çöp yığınlarında kütükler, plastik şişeler, ilaç şişeleri, terlikler, bidonlar, losyon ve deterjan kutuları, sıvı sabun tüpleri, haşere ilaçları, plastik borular, hortum parçaları ve teneke gibi çeşitli atıklar görüldü. Bulutlu havanın hüküm sürdüğü sahilde sessizlik hakimdi; ancak martılar, sahildeki çöpler arasında yiyecek aramak için sessizliği fırsat bilerek dolaştılar.

Deniz manzarasının güzelliğini gölgeleyen çöpler arasında tıbbi atıklar da dikkat çekti. Serum şişeleri, şırıngalar gibi sağlıkla ilgili atıkların yanı sıra, şiddetli dalgaların neden olduğu hasarlar nedeniyle kumsalda bulunan sundurmaların da zarar gördüğü belirtildi.

İnsanların kış gününde sahile ilgi göstermemesi ve yağışlı hava beklentisi, temizlik çalışmalarının yapılmadığı günlerde benzer çöp yığılmalarına neden oluyor. Belediye ekiplerinin sık sık temizlik çalışmaları yaptığı sahilde, önümüzdeki günlerde yeniden temizlik yapılacağı ifade edildi.

Bölgede yaşayan vatandaşlar, Karadeniz'in dalgalı sularının sürekli olarak çöpleri sahile bıraktığını ve belediye ekiplerinin düzenli olarak atıkları temizlediğini belirtirken, çevre kirliliğinin önlenmesi için daha fazla çaba harcanması gerektiğini vurguladılar.



İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.