Bankalar emekli promosyonlarına zam yaptı 'Son 10 gün'

Bankalar emekli promosyonlarına zam yaptı 'Son 10 gün'
Zamlı emekli maaşlarının hesaplara yatırılmasıyla beraber bankalar, emekli promosyon kampanyalarını güncelledi.

Özel bankaların yapmış olduğu emekli promosyon zammının ardından bankalar, tek tip şeklinde promosyon sistemini açıkladı.

Türkiye’de geçtiğimiz sene 2 milyon 250 bin vatandaş EYT’li olması nedeniyle mevcut olan emekli vatandaş sayısı 16 milyonun üzerine çıktı.

Emekli olan vatandaşların sayılarından dolayı Türkiye’de emekliler en büyük sosyal grubu oluşturmuş oldu. 16 milyon gibi ciddi bir rakamda olan emeklileri bankalar ise bünyelerine almak için promosyon için adeta birbirleriyle yarışa girdi.

emekli-4-kopya.jpg

EMEKLİLER İÇİN ‘TEK TİP’ PROMOSYON SİSTEMİ

2024 yılının gelmesiyle birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak belirlendi. Bankaların bir süredir sürdürdüğü ‘Maaşa göre kademeli promosyon’ sistemini de askıya almış durumda. Bankaların yayımlamış olduğu promosyon kampanyalarından daha önce en yüksek nokta ‘10 bin TL ve üzeri gelirler’ ibaresi, Türkiye’deki yüksek enflasyonun etkisiyle en düşük emekli maaşının bu rakama sabitlenmesinin ardından anlamını yitirmiş oldu.

Bu durumu başka türlü açıklamak gerekirse, emekli olan tüm vatandaşlara yasa gereği 10 bin TL'nin üzerinde maaş aldıklarından ötürü, bankalar tüm emekli müşterilerine aynı promosyon teklifinde bulunuyor. Bu durumun ilerleyen günlerde değişmesi beklenirken, promosyon ödemelerinde yeni tavan rakamların belirlenmesi ve yeniden 'kademeli sisteme' geçileceği tahmin ediliyor.

o-bankalardan-emekli-maasi-alan-her-ldjw.jpg

BANKALAR PROMOSYON RAKAMLARINI GÜNCELLEDİ

Son olarak promosyon tutarlarında güncellemeye gidildiğini belirten Yapı Kredi, internet sitesinden yayınladığı duyuru ile emekli maaşını 3 yıl boyunca Yapı Kredi'den alacağına dair söz veren emekli müşterilere ödenecek nakit promosyonun 12 bin TL'ye yükseltildiğini belirtti.

yapikredi-bankasi.jpg


Türkiye'nin en büyük iki özel bankası olan İş Bankası ve Garanti BBVA ise promosyonlarda geride kalmış durumda. Özellikle ING Bank ve Türkiye Finans'ın nakit promosyonlarını 15 bin TL'ye yükseltmesine rağmen, İş Bankası'nda emekliler için maksimum ödenen promosyon ücreti 7 bin 500, Garanti Bankası'nda ise 10 bin TL olarak kalmaya devam ediyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 29 ŞUBAT
Bankalar, promosyon kampanyalarına yönelik detayları paylaştığı bilgilendirme notunda, kampanya şartlarının 29 Şubat tarihine kadar geçerli olduğunu belirtti. Bu tarihten sonra kampanya tutarlarında bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı ya da mevcut promosyon ödemelerinin uzatılıp uzatılmayacağı henüz bilinmiyor.

parafa.jpg

YARARLANMAK İSTEYEN EMEKLİLER NE YAPMALI ?

Promosyon ödemelerinden yararlanmak isteyen emeklilerin, emekli aylıklarını ilgili bankaya taşımaları gerekmektedir. Promosyon ödemeleri, emekli aylıklarının bankaya taşınmasından sonra başlayacak ve ilk emekli maaşının hesaba yatmasının ardından 3 iş günü içerisinde tamamlanacaktır. Bu süreçte emeklilerin belirtilen koşullara uygun olarak hareket etmeleri önemlidir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.