Balıkçıların sırrı ortaya çıktı' Pişirdiğiniz hamsiyi ziyan etmeyin'

Balıkçıların sırrı ortaya çıktı' Pişirdiğiniz hamsiyi ziyan etmeyin'
Hamsinizin yavan olmaması için lezzetli bir harç kadar pişirme yönteminizde önem arz ediyor. Balıkçıların paylaştığı bu bilgiye göre pişirirken bu yöntemi kullanmak lezzetini koruyor.

Balık tüketimi içerdiği vitaminler sayesinde balık tüketmek vücudunuz için oldukça faydalıdır. Uzmanlar balık seçimini yaparken mutlaka güvendiğiniz bir yerden almanız gerektiğinin altını çizmektedir çünkü balıklar uygun koşullarda saklanmadığında ette oluşan bakteri vücuda zarar vermektedir. Saklama koşullarına ve tüketimine dikkat edilmeyen balıklar zehirlenmeye sebep olabilir.

whatsapp-gorsel-2024-02-08-saat-10-55-21-fe32ae08.jpg

BU YÖNTEMİ MUTLAKA DENEYİN
Hamsi boyut olarak küçük bir balık olduğu için pişirirken uygun yöntemi seçmek önem arz ediyor özellikle hamsi gibi küçük boyuttaki balıkları yağda pişirmek balığın içerisine daha fazla yağ hapsederek daha yağlı olmasına sebep olabiliyor bu durumda balığın tadı daha yavan olabiliyor.


NASIL PİŞİRİLİR?
Karadeniz'in Gözde lezzeti hamsi pişirmek için tadını ve besleyici özelliğini koruduğu gerekçesiyle balıkçılar buğulama yöntemini sıklıkla tercih ediyor.
Bu yöntemle hem lezzeti içerisinde kalıyor hem de tazeliğini daha uzun süre koruyor ve çıtır çıtır oluyor

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.