Bakanlıktan araç sahiplerini bayram ettirecek karar '15 gün süre verildi' Bunu yapan daha az para ödeyecek

Bakanlıktan araç sahiplerini bayram ettirecek karar '15 gün süre verildi' Bunu yapan daha az para ödeyecek
İçişleri Bakanlığı’ndan araç sahibine bayram ettirecek karar geldi. Arabası olanlara 15 gün süre verildi bunu yapan daha az para ödeyecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından milyonlarca araç sahibine bayram ettirecek karar geldi. Trafik cezası olan sürücüler bundan sonra daha az para ödeyecek. İçişleri Bakanlığı 15 gün süre verdi, bu süre zarfı içinde trafik cezasını ödeyen sürücüler, erken ödeme indiriminden yararlanabilecek.

HER AY YÜZDE 5 FAİZ EKLENİR

arac-sahipleri-dikkat-fiyatlar-guncellendi-iste-il-il-trafik-sigortasi-ucretleri-94vef2c2.jpg

Trafik cezası olan kişiler, cezasını 15 gün içinde öderse büyük indirimden faydalanacak. Sürücünün cezayı tek seferde ve taksitlendirmeden ayrıca ceza tebliğ edildikten 15 gün içinde ödeme yapması gerekiyor. 15 günü geçirdikten sonra örneğin ceza tebliğ edildikten 30 gün sonra ödenen trafik cezalarında ise yüzde 5 faiz her ay olacak şekilde eklenir.

TRAFİK CEZASI NASIL SORGULANIR?

Milyonlarca sürücü trafik cezasının bulunup bulunmadığını turkiye.gov.tr internet sitesini üzerinden sorgulama yaparak öğrenebilir. Eğer sürücünün bir trafik cezası bulunuyorsa, Emniyet Genel Müdürlüğü bölümünde bulunan "Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama" butonuna tıklayarak görüntüleyebilir.

ekran-goruntusu-2023-09-18-091307.jpg

TRAFİK CEZASI NASIL ÖDENİR?

Trafik cezasını internet üzerinden sorguladıktan sonra, cezayı ödemek için 5 farklı yol bulunuyor. Cezayı ödemek için ister Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesi üzerinde ister PTT ya da banka şubesi üzerinden isterse de vergi dairesine giderek ödeme yapılabilir. Ayrıca İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden de telefonunuzdan kolayca trafik cezasını ödeyebilirsiniz.

ERKEN ÖDEME İNDİRİMİNDEN NASIL YARARLANILIR?

Trafik cezası tebliğ edildikten sonra 15 gün içinde eğer cezayı öderseniz yüzde 25 indirimden faydalanılacak. İçişleri Bakanlığı bu erken ödeme indirimi için şart olarak tek seferde ödeme yapılmasını istiyor. Taksitlendirme yapmadan tek seferde trafik cezası ödendiği takdirde yüzde 25 daha az para ödenmiş olacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.