Bakan Yerlikaya açıkladı Mardin ve Diyarbakır Belediyelerine soruşturma başlatıldı

Bakan Yerlikaya açıkladı Mardin ve Diyarbakır Belediyelerine soruşturma başlatıldı
İçişleri Bakanlığı, Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediye meclislerinin açılış törenlerinde yaşanan bazı olaylar hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Türkiye'nin Diyarbakır ve Mardin şehirlerindeki büyükşehir belediye meclislerinin açılış törenleriyle ilgili olarak bazı milli sembollerin göz ardı edildiğine dair iddialar gündeme geldi. Diyarbakır'da “Türk bayrağının indirildiği” Mardin'de ise “İstiklal Marşı'nın çalınmadığı” yönünde iddialar kamuoyunda tartışma yarattı.

Bu konuda resmi bir açıklama yapma gereği duyan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya üzerinden bu iddiaları ele aldı. Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında söz konusu olaylarla ilgili detaylı bir inceleme başlatıldığı ve gerçeklerin aydınlatılacağı vurgulandı. Kamuoyunun hassasiyetini göz önünde bulunduran Bakanlık olayların tüm yönleriyle incelenerek gerekli adımların atılacağını belirtti.

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ GÖREVLENDİRİLDİ

Yerlikaya, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir" dedi.

bgd.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.