B sınıfı ehliyeti olanları ilgilendiriyor 'Artık bu araçları da kullanabilecekler

B sınıfı ehliyeti olanları ilgilendiriyor 'Artık bu araçları da kullanabilecekler
Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni uygulama ile o ehliyet ile farklı taşıtları kullanabilecek.

Yeni alınan kararla birlikte, B sınıfı ehliyet sahipleri artık sadece taksi türü araçları değil, aynı zamanda 125 cc'lik taşıtları da kullanabilecekler. Bu ani değişiklik, B sınıfı ehliyet sahiplerine geniş bir araç yelpazesi sunularak, ulaşımda çeşitliliğin artırılması hedefleniyor.

Flaş bir karar olan bu değişiklikle, B sınıfı ehliyet sahipleri 125 cc'lik taşıtları kullanarak şehir içi ulaşımlarını daha pratik ve ekonomik bir şekilde gerçekleştirebilecekler.

Aynı zamanda, trafikteki araç çeşitliliğini artırarak trafik yoğunluğunu azaltma amacını taşıyan bu karar, sürücülere daha fazla hareket özgürlüğü sağlıyor.

Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, yeni yönetmeliğin en geç 2024 yılı içinde yürürlüğe girmesinin beklendiğini belirtti.

B sınıfı ehliyet sahiplerinin, motosiklet kullanabilmek için herhangi bir sürücü kursundan "motosikletler için uygulama direksiyon eğitimi" alması gerektiğini vurgulayan Öztürk, bu eğitimin sadece direksiyon odaklı olduğunu ve sınav şeklinde olmadığını ifade etti.

Eğitimi tamamlayan sürücüler, sürücü belgelerini değiştirmelerine gerek kalmadan 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecekler.

Bu adım, sürücülerin daha fazla seçenekle şehir içi ulaşımlarını gerçekleştirmelerini sağlamak adına atılmış önemli bir adımdır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.