Ayrımcılık yapan ev sahibine şok karar

Ayrımcılık yapan ev sahibine şok karar
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, medeni hal nedeniyle bekara ev vermeyen kişilere karşı idari yaptırım uygulanacağını belirterek 90 bin TL para cezası verileceğini açıkladı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) Başkanı Muharrem Kılıç, medeni hal nedeniyle bekara ev vermeyen kişilere karşı idari yaptırım uygulandığını açıkladı. Öte yandan resen inceleme yetkileri olduklarını belirterek hak ihlallerini incelediklerini belirtti.

'90 BİN LİRAYA KADAR PARA CEZASI VERMEMİZ SÖZ KONUSU'

Ayrımcılıkla mücadele noktasında, cinsiyet, ırk, renk, din, dil, etnik köken, medeni hal, servet, engellilik gibi temellerde başvuruları kabul ettiklerini aktaran Muharrem Kılıç, "Karar organı alarak bu noktadaki ayrımcılık başvurularını inceliyor, karara bağlıyoruz. Bu noktada yaptırım yetkimiz var. Hem gerçek kişilere hem kamu tüzel kişilerine hem özel hukuk tüzel kişilere herhangi bir ayrımcılık üzerine yapılan başvuruda, ihlal kararı verirsek 90 bin liraya kadar para cezası verme yetkimiz söz konusu" dedi.

'EV SAHİBİ, EMLAKÇI, WEB SAYFASINA YAPTIRIM UYGULUYORUZ'

Ağırlıklı olarak cinsiyet, siyasi görüş, engelli, medeni hal temelinde ayrımcılıklar olduğunu belirten Kılıç, kuruma geçen yıl 2 bin 22 başvuru gerçekleştiğini açıkladı.
İhlal olduğunu takdirde ev sahiplerinin ya da emlakçıların, aracı kurumların, hatta kiralama ilanlarının yapıldığı web sayfasının idari mali sorumluluğuna karar verebildiklerini açıklayan Kılıç, mülkiyet hakkı çerçevesinde idari yaptırım cezası uygulanabileceğini ifade etti.

'EN ÜST DÜZEYDEN CEZA UYGULADIK'

Kılıç, medeni hal temelinde ayrımcılık yapan ev sahibi, web sayfası hizmeti sunan kuruluşa ve emlakçıya en üst derecede ceza verdiklerini belirterek, '' Bu yılın değerleme oranına göre 90'ar bin TL civarında bir para cezası verdik'' dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.