Ayda 100 bin TL’ye çalışacak işçiyi mumla arıyorlar ‘Bu sektörde eleman yok’

Ayda 100 bin TL’ye çalışacak işçiyi mumla arıyorlar ‘Bu sektörde eleman yok’
Fransa acil olarak 100 bin TL'ye çalışacak işçi aradığını açıkladı.

Avrupa günlerdir çiftçilerin protestosuna tanıklık ediyor. Yetişmiş iş gücüne ihtiyaç duyan Fransa, başka ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için çalışmalarını hızlandırdı. Fransa, ayda 101 bin TL’ye çalışacak tarım işçisi arıyor.

Avrupa’da çiftçi eylemleri Son günlerde gerilimi yükselerek artıyor. Yüksek giderleri protesto eden çiftçiler, Fransa başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde harekete geçti. Günlerdir süren eylemleri yakından görmek isteyen NOW Haber spikeri Selçuk Tepeli; Avrupa'nın en büyük tarım fuarına gitti. Tepeli, Fransa'daki işçilerle bir araya geldi.

ASANSÖR BOZULDU TEPELİ İŞÇİLER İLE MAHSUR KALDI

Tepeli Fransa'daki fuar binasında işçiler ile asansörde mahsur kaldı. Tepeli, asansörde işçiler ile konuştu. Tepeli işçilere, "Şimdi burada neler oluyor sorun ne?" sorusunu yöneltti. İşçi ise Tepeli’ye "Avrupa Birliği, Fransa'ya o kadar teşvik veriyor ama gördüğünüz gibi bizi yukarıya taşımaya yetmiyor. Biz Avrupalı çiftçiler kaba, kötü insanlar değiliz. Hayati önem taşıyan gıdalar moda değil malesef. Üretmezsek telefon mu yiyeceksiniz?" cevabını verdi.

now-tv.webp

TÜRKİYE’DEN DOMETES ALIYOR

Ucuz iş gücünden dert yanan işçiler, artık kazanamadıklarını söylerken, tarım faaliyetlerinde çalıştıracak işçi bulamadıklarının altını çizdi. Fransa, farklı ülkelerden mevsimlik tarım işçisi almak için çalışmalarını başlattı. Fransa domates üreten bir ülke olmasına rağmen Türkiye'den de domates alıyor.

3 BİN EURO MAAŞ VERİLMESİ HEDEFLENİYOR

Fransa, mevsimlik işçi almak için harekete geçti. Türkiye'nin de içinde yer aldığı proje kapsamında mevsimlik tarım işçilerine ayda 3 bin Euro maaş verilmesi hedefleniyor.

now-tv-3.webp

Fransız Ulusal Meclisi Milletvekili Mohamed Laqhila, Tepeli'ye verdiği röportajda projenin ayrıntılarını açıkladı. Laqhila, "Onların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırmak için mevsimlik sözleşmeler yapmayı planlıyoruz” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.