Arap Şeyhleri kilo kilo alıyor 'Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor

Arap Şeyhleri kilo kilo alıyor 'Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor
Bursa'nın İznik ilçesinde, Türkiye'nin en erken erik hasadı gerçekleşti, dudak uçuklatan bir fiyatla tüketiciyle buluşuyor.

Ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası'nın ürettiği erikler, kilosu 3 bin 500 lira olan bir fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Bu özel eriğe Arap Şeyhleri büyük ilgi gösteriyor ve tanesi gramaja göre 70 ile 100 lira arasında alıcı buluyor.

aw150999-01.jpg25 yaşındaki genç ziraat mühendisi Mustafa Kutay Ası, Türkiye'nin en erken erik hasadını gerçekleştiren isim olarak dikkat çekiyor. Ası ailesi, kış mevsiminde özel bir bakım ve titizlikle erik yetiştiriyor ve Şubat başıyla birlikte erik hasadına başlıyorlar.

aw150999-02.jpgBu erikler, özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan şeyhlerin yoğun ilgisini çekiyor ve kilolarca sipariş alıyorlar. Genç üretici, dünya çapında internet üzerinden erik satışı yapıyor ve İznik'in tanıtımına da katkıda bulunmak amacıyla erikleri çini kaselerle gönderiyor.

Mustafa Kutay Ası, eriklerine verilen müthiş ilgiden bahsediyor ve özellikle Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki şeyhlerin taleplerini karşıladıklarını belirtiyor.

aw150999-03.jpgAncak erken hasadın sağlanması oldukça maliyetli bir süreç gerektirdiğini ifade ediyor. Isıtma için kullanılan kömür masraflarının, bu sene sert geçen kış mevsimi nedeniyle 200 bin lirayı bulduğunu dile getiriyor.

aw150999-05.jpgTüketicilerden de olumlu geri dönüşler alınıyor. Örneğin, Marmaris'ten İznik'e özel olarak gelerek erken hasat papaz eriği almak için gelen Özdemir Yiğit, sosyal medyada duyduğu erik üretimini yakından görmek ve tadına bakmak için burada bulunduğunu belirtiyor ve eriklerin lezzetinden oldukça memnun olduğunu ifade ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.