Asgari ücrette dananın kuyruğu kopacak

Asgari ücrette dananın kuyruğu kopacak
Asgari ücrete ocak ayında yapılacak zam oranını Gazeteci Cem Küçük canlı yayında açıkladı.

Milyonlarca insan asgari ücrete ocak ayında yapılacak zammı merak ediyor. AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Gazeteci Cem Küçük, canlı yayında asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Yıl sonunda asgari ücretteki yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu paylaşmak isterim" demişti. Gazeteci Cem Küçük, TGRT'deki canlı yayınında asgari ücret zammı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları ile ilgili konuştu.

0x0-asgari-ucret-2023-temmuzda-ne-kadar-olacak-net-ve-brut-ilk-tahminler-yeni-asgari-ucret-zammi-ne-zaman-aciklana-1686558344071.jpg

"GERÇEKTE 20 BİN TL OLMALI"

Asgari ücrete en az yüzde 40 zam gelebileceğini ifade eden Cem Küçük, "En az yüzde 40 zam. Asgari ücretin 15 bin TL ve üstüne çıkması bekleniyor. Ekonomik olarak işverene yükü nedeniyle 13 bin TL'ye çıkacaktır. Tabi asgari ücret artınca bu da artacak Gerçek enflasyon dikkate alındığında yapılan zamla ücretin 20 bin TL'ye yükselmesi gerekiyor. Asgari ücret uzmanlara göre 15-16 bin lira civarında olacaktır. Keşke enflasyon olmasın ama maaşlar da artmasın" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.