Asgari Ücrete Temmuz'da zam geliyor 'Yüzde yüz' diyerek açıkladı

Asgari Ücrete Temmuz'da zam geliyor 'Yüzde yüz' diyerek açıkladı
SGK Uzmanı İsmail Sevinç, canlı yayında yüzde yüz diyerek asgari ücrete temmuzda zam geleceğini açıkladı.

İktidarın Temmuz ayında asgari ücrete ara bir zam yapmayacağını belirtmesine rağmen, ekonomistlere göre yıl içinde ikinci bir zam daha olabilir. SGK Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücrete Temmuz ayında ikinci bir zammın kesinlikle geleceğini vurgulayarak bu konuda net bir görüş bildirdi.

Merkez Bankası'nın 2024'ün ilk Enflasyon Raporu'nda ise asgari ücrete ara bir zam yapılmayacağına dair işaretler verildi. Raporda, asgari ücretin yalnızca bir kez 2024 yılında güncelleneceği belirtilmişti.

Ancak Merkez Bankası'nın bu vurgusuna rağmen, Temmuz ayında asgari ücrete ikinci bir zam yapılacağı yönünde tekrar iddialar ortaya atıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise geçen sene yaptığı açıklamada, 2024 yılında asgari ücrete sadece bir defa zam yapılacağını duyurmuştu. Ancak yaşanan fiyat artışları ve emeklilere seyyanen zam yapılacağı iddialarının ardından, asgari ücretliler için ikinci bir zammın söz konusu olabileceği konuşulmaya başlandı.

0x0-zamli-emekli-maasi-ne-zaman-yatar-2023-temmuz-emekli-zammi-belli-oldu-ssk-bag-kur-zamli-emekli-maaslari-odeme-1688758977313.jpg

SGK Uzmanı İsmail Sevinç, asgari ücrete temmuzda yüzde zam beklediğini söyledi.

Sözcü TV'de "En düşük emekli maaşını konuşurken hep asgari ücrete atıf yapıyoruz. En düşük emekli maaşının en azından asgari ücrete endekslenmesi isteniyor. Her ne kadar tek zam denilse de asgari ücrete Temmuz zammı gündeme gelecek gibi. Siz de öyle düşünüyorsunuz değil mi?" sorusuna "Yüzde yüz" yanıtını veren SGK Uzmanı İsmail Sevinç, şunları söyledi:

“Bu konuya birkaç yerden bakalım. Bir; asgari ücret 17 bin lira, Temmuz ayına geldiğimiz zaman yüzde 20-25 enflasyonla girecek, onun da eriyecek. Bir de şu var yüzde 20-25 6 aylık bir TÜFE olduğu zaman tarihinde hiçbir zaman tek zamla götürülmemiş. İstatistik var ya.

0x0-son-dakika-bakan-bilgin-bugun-acikliyor-en-dusuk-emekli-maasi-ne-kadar-olacak-iste-emekli-ve-memur-temmuz-zamm-1651382999520.jpg

Asgari ücrete artış demek, devletin kasasına da para girmesi demek. Çünkü prim topluyor. Onu artırmazsa emekliye de standart vereceğini de vermekte zorlanır. Sadece iyileştirme değil bir taraftan işleri yürütmek için de gerekiyor. Bence yüzde yüz. 2 aylık enflasyonun yüzde 10'ları aştığı bir ortamda asgari ücretin temmuza götürmesi bile kolay değil.

Emekli maaş artışları devreye gireceği için, normal artışları diyorum, rutin artışlar onun da bir yerden artırıp finanse edecek, edilmesi gerekiyor. Asgari ücret prim artışını kullanılacak. Asgari ücret tek olmaz, olmayacağı belliydi."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.