Almanya’daki tedavi çare olmadı Türkiye’deki eğitimle şifa buldu 'Yıllar sonra ilk kez anne dedi'

Almanya’daki tedavi çare olmadı Türkiye’deki eğitimle şifa buldu 'Yıllar sonra ilk kez anne dedi'
Almanya’da otizm teşhisi aldığından beri çeşitli tedaviler ve eğitimlerle ayakta durmaya çalışan 7 yaşındaki Mert ilk adımlarını Türkiye’de attı.

Almanya’da yaşayan Nevin ve Kadir Yashar çiftinin çocukları Mert, 7 yıl önce otizm tanısı aldı. Yürüyemeyen ve konuşamayan Mert’in sağlıklı yaşam sürmesi ve iletişim kurabilmesi için aile vakit kaybı yaşamadan eğitimlere ve tedavilere başladı.

Gitmedikleri yer kalmayan aile, çocuklarının gelişim gösterememesi üzerine araştırmalarını sürdürdü. Bu süreçte Mert ameliyat olsa da herhangi bir gelişim gösteremedi. Doktorların ‘yürümesi için tekrardan ameliyat olması gerek’ demesiyle endişeye kapılan aile tekrar arayış içine girdi.

aw097471-07.jpg

Araştırmalar sonucu Türkiye’deki bir merkezde gerçekleştirilen ve hayvanlarla verilen eğitimi keşfeden aile, bu eğitimin olumlu sonuçlarını görmeye başladı. Küçük Mert, ilk adımlarını Türkiye’de attı ve ilk kez ‘anne’ diyerek Nevin Yashar’ın mutluluk gözyaşları dökmesine sebep oldu.

TÜRKİYE’DEKİ TERAPİYİ KEŞFETTİLER

Küçük çocuklarının gelişim gösterebilmesi için internette araştırma yapan Yashar ailesi, Kocaeli’de eğitim veren Atlantis Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde verilen fizyoterapi, at terapisi gibi eğitim ve tedavi yöntemlerini fark etti.

Ailesi tarafından hemen merkeze getirilip eğitimlere başlayan Mert, kısa süre içinde gelişim göstermeye başladı. Mert’in ilk adımlarını atmaya başlaması aile tarafından sevinçle karşılandı.

Otizmli küçük çocuk adım atmakla da kalmadı; Türkiye’deki eğitimle ilerleme kaydeden minik Mert, aynı zamanda ilk kez ‘anne’ ve ‘baba’ dedi. Anne Nevin Yashar, Mert’in sözleri karşısında duygulanarak gözyaşlarını tutamadı.

aw097471-02.jpg

“7 YILDIR BEKLEDİM”

Çocuğunun ‘anne’ demesini 7 yıldır beklediğini dile getiren anne Nevin Yashar, oğlunun Almanya’da ameliyat olduğunu ve ameliyat sonrası 6 ay boyunca yatalak olarak bakıldığını anlattı. Çocuğunun Türkiye’de ameliyatsız yürüdüğünü vurgulayan Yashar, “Almanya’dan geliyoruz. Mert’in otizm olduğunu öğrendik ve tedaviye geçtik. Haftada 45 dakikaydı çok azdı, olmuyordu. Videolara bakarken tesadüfen burası önüme çıktı. İzlemeye davam ettim, iletişime geçtim. Mert ameliyat olmuştu, bu yüzden gelemedim. Ameliyattan sonra 6 ay geçti Mert yürüyemedi. Almanya’da doktorlar Mert’in ayağından yeniden ameliyat olması gerektiğini söyledi. Fotoğrafları buradaki hocalara gönderdim. Ameliyata gerek olmadığını ve hemen gelmem gerektiğini söylediler. Böylelikle geldim, geldiğime çok mutluyum. Mert ameliyatsız yürümeye başladı, şu anda yürüyor, koşuyor" şeklinde süreci anlattı.

aw097471-06.jpg

Çocuğunun gelişiminden sevinçle bahseden anne Yashar, “Bana anne dediğinde eve gittim, mutfakta bardak veriyorum, bardağı itiyor gidiyor tabağı alıyor acıkmış. Anne, ‘anne’ demeye başladı inanın dün geceden beri uyku uyumadım. Dünyalar benim oldu çok mutluyum 7 yıldır oğlum anne desin diye bekledim” ifadeleriyle mutluluk gözyaşları döktü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.