AK Partili minibüsçü esnaftan Turgut Altınok’a tepki 'Mansur Yavaş konuşuluyorsa sebebi sizsiniz'

AK Partili minibüsçü esnaftan Turgut Altınok’a tepki 'Mansur Yavaş konuşuluyorsa sebebi sizsiniz'
Ankara Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’un Minibüsçüler Odası ziyareti sırasında kendisini “dağdan inme çoban” olarak tanıtan kişi, Altınok’a tepki gösterdi.

Minibüsçüler Odası ziyareti gerçekleştiren AK Parti Ankara Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, vatandaşların sorunlarını dinlediği bir anda, elini kaldırıp söz isteyen bir vatandaş tarafından eleştirilerin odağı oldu.

Ayağa kalkıp minibüsçü esnafı olduğunu ve Yenikent’te çobanlık yaptığını söyleyen vatandaş, sözlerinin başında “Buranın en tahsilsiz ve kültürsüz adamı benim” diyerek kendisini “dağdan inme” olarak tanımladı. Ardından sözlerine başlayan vatandaş, “Buradaki anlattıklarınızdan önce iş lazım, aş lazım, para lazım” diyerek Altınok’a bir dizi tepkisini iletti.

altinok2.jpg

“HİÇBİRİ VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI”

Sözlerine AK Partili olduğunu söyleyerek başlayan ve çobanlık yapan bir minibüsçü esnafı olduğunu belirten vatandaş, Altınok ile Mansur Yavaş arasındaki seçim yarışına da vurgu yaptı. Vatandaş, “Bugün Ankara’da Mansur Yavaş konuşuluyorsa, Mansur Yavaş’ın belediye başkanlığı konuşuluyorsa bunun sebebi Adalet ve Kalkınma Partili bakanların ve milletvekillerinin il başkanlarıdır. Nice bakanlarınız, nice milletvekilleriniz, nice il başkanlarınız sözler verdi. Hiçbiri verdiği sözleri tutmadı. Minibüsçülük namına verilen sözler tutulmadı. Onun için bugün Ankara’da Mansur Yavaş’ı konuşuyoruz” ifadelerini kullandı.

“1 NİSAN SABAHI HEZİMETLE KALKARSINIZ”

Ankara Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok’a, AK Parti tarafından verilen sözlerin tutulmadığını söyleyen vatandaş, tepkisinin sonrasında susturulmak istendi. Ancak vatandaş tepkisini dile getirmeyi sürdürdü.

Altınok’a uyarılarda bulunan vatandaş, “Sayın Başkanım senin lehine çevirmen lazım bu işi. Yoksa iyisin hoşsun denip 1 Nisan sabahı hezimetle kalkarsınız. Onun için burayı lehine çevirmen lazım” dedi. Sözlerinin üzerine “Söyleyeceğini söyledin” denilerek tekrar susturulmak istenen vatandaş, minibüsçülerin pandemi sürecinde yaşadıkları zorluklara da değindi.

Pandemi süreci bahane edilerek minibüsçü esnafının zarara uğratıldığını vurgulayan vatandaş, Alkınok’a bir de soru yöneltti. Sormak istediklerinin çok olduğunu söyleyip konuşmasını sürdürerek “Adalet ve Kalkınma Partililer pandemi süresince minibüsçülüğü bitmekte olan meslek dalları içerisine koydular mı koymadılar mı, veya koyup koymadığını biliyor musunuz?” sorusunu sordu. İkinci sorusunun da pandemi süresince koronavirüs mikrobunun belediye otobüsünde, metroda, trende değil de dolmuşta bulaştığının kanaatine nasıl varıldığı olduğunu söyleyen vatandaş, o dönemde otobüslerin aldıkları yolcu sayılarıyla minibüsçülere getirilen yasakları karşılaştırdı.

Minibüslerin ve dolmuşların 14 olan yolcu kapasitelerinin o dönemde 7’ye düşürüldüğünü ve kural ihlali olduğunda yüklü para cezaları geldiğini söyleyen vatandaş, aynı dönemde otobüslerin, metroların ve trenin taşıdığı yolcu sayılarının daha da arttığını sözlerine ekledi.

altinok.jpg

ALTINOK’UN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Sözlerini sonlandırması için baskı yapılan vatandaş, son olarak Altınok’a kendi sözlerini hatırlatarak “İcap ederse Cumhurbaşkanından azar yiyeceğim, bu şehir içi minibüslerinin ayakta yolcusunu çözeceğim dediniz, ne oldu?” diye sordu. Bu sözlerin üzerine başka bir vatandaşın “Öyle kaldı” dediği duyuldu.

Sorulan son sorunun ardından Altınok, vatandaşa “Sen bir otur” diyerek “Seni 20 dakika dinleyemeyiz ki. Buradan programa gideceğiz. Dinledik, tamam. Başka arkadaşlar var onları da dinleyelim” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.