Airfryer kullanırken sakın bu hatayı yapmak zehirliyor 'Birçok kişi bilmiyor ama..'

Airfryer kullanırken sakın bu hatayı yapmak zehirliyor 'Birçok kişi bilmiyor ama..'
Son dönemlerde sağlıklı ve lezzetli yemekler pişirmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği mutfak ürünü zehirlenmenize sebebiyet verebilir.İşte kullanırken dikkat etmeniz gereken noktalar...

Pratikliği ve kullanım kolaylığı açısından daha sağlıklı yemekler pişirmek isteyenlerin gözdesi haline gelen bir ürün airfryer… Sosyal medyada viral olmasının ardından hızla yayılan ürün birbirinden farklı yiyecek türleri için birçok pişirme seçeneği sunuyor.Ancak her ürün gibi bu ürünü de kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunuyor.

ZEHİRLENMEYE YOL AÇABİLİR

Her ne kadar pratik bir ürün olsa da temizliği ihmal edildiğinde ya da temizliği hijenik bir şekilde yapılmadığında üründe pişirdiğiniz her yemek sağlığınız açısından oldukça zararlı olabiliyor.Cihaz içerisinde biriken yemek yağları ve kalıntıları zamanla mikroorganizmaların oluşmasına ortam hazırlıyor. Ürün içerisinde oluşan mikroorganizmalar zaman içerisinde yayılım göstererek yiyeceklere nüfuz ediyor. Bunun sonucunda da zehirlenme etkisiyle karşı karşıya kalınıyor. Yemeklerin görünümünde bir değişme olmadığı için pek çok kişi fark etmeden bu besinleri tüketmeye devam ediyor.

blur.jpg

YAĞ KALINTILARINI HER KULLANIMDA TEMİZLEYİN

Uzun süreli kullanımda fark edilmese de ürün içerisinde yağ tabakaları ve yemek kalıntıları birikebiliyor. Tekrar tekrar pişirmeye maruz kalan bu kalıntılar, çeşitli toksinler yayarak yemeklerinizdeki vitamin ve mineralleri öldürüyor. Üstelik uzun süreli kullanımda zehirlenme vakaları ile de karşı karşıya kalınabiliyor.

temizlik.jpg

NASIL TEMİZLENİR?

Temizlerken, kimyasal deterjan kalıntılarından etkilenmemek için daha sağlıklı olan doğal temizlik malzelemelerini tercih edebilirsiniz. Beyaz sirke ve karbonat karışımı dezenfektasyon için yeterli bir karışım olacaktır. Sıcak suyun içine eklediğiniz birkaç yemek kaşığı sirke ve aynı oranda karbonat yağ ve kiri anında makinenin yüzeyinden çıkartır. Üstelik kimsayal bir malzeme olmadığı için temizlik sonrasında deterjan kalıntılarına dair bir endişe de yaşamazsınız. Temizliği yaparken ürünü doğrudan suya maruz bırakmamanız gerektiği de unutmayın aksi takdir de cihazınız zarar görebilir. Mikrofiber bir bez yardımıyla, karışımı kullanarak cihazı o şekilde temizlemenizde fayda var.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.